Pārdots ELKO Grupas biroju ēku komplekss Rīgā Ziņas

Pārdots ELKO Grupas biroju ēku komplekss Rīgā

Svētdiena, 23 decembrī, 2018

Corum Asset Management («Corum AM») pārvaldītais fonds Corum Origin iegādājies ELKO Grupas biroju ēku kompleksu Rīgā, Toma ielā 4.

Šī ir Corum Asset Management pirmā investīcija Latvijā un otrā - Baltijā.

Corum AM ir Francijā reģistrēts fondu pārvaldnieks, kas ar fonda starpniecību veic investīcijas nekustamajos īpašumos 15 Eiropas valstīs un nākamgad plāno investīcijas arī Ziemeļamerikā. Kopējais Corum aktīvu apjoms 2018. gada beigās būs tuvu 2 miljardiem eiro. Corum AM šogad īpašumos ir investējis vairāk nekā 500 miljonus eiro. Corum AM orientējas uz īpašumiem ar finansiāli stipriem augstas kvalitātes nomniekiem ar ilgtermiņa nomas līgumiem, kas ļauj nodrošināt fonda investoriem stabilu ilgtermiņa naudas plūsmu un pievilcīgu dividenžu ienesīgumu.

ELKO Grupa ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijā un viens no vadošajiem IT produktu, sadzīves elektronikas un risinājumu izplatītājiem Centrālajā un Austrumeiropā. ELKO Grupas konsolidētais apgrozījums 2017. gadā pārsniedza 1.4 miljardus eiro.

ELKO biroju ēku kompleksa kopējā platība ir 10,271 m2, tai skaitā plašas noliktavu telpas. ELKO, pārdodot ēku, parakstīs 15 gadu nomas līgumu ar ēkas jauno īpašnieku.

ELKO uzdevumā ēkas pārdošanas procesu vadīja un pārrunas koordinēja Catella Corporate Finance un advokātu birojs Ellex Kļaviņš. Pircēju konsultēja advokātu birojs Cobalt un tehniskie konsultanti Arcadis.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē