Izsniegta būvatļauja bijušā Preses nama tipogrāfijas demontāžai Ziņas

Izsniegta būvatļauja bijušā Preses nama tipogrāfijas demontāžai

Piektdiena, 24 janvārī, 2020

Izsniegta būvatļauja bijušā Preses nama tipogrāfijas demontāžai, liecina informācija Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā. 

Būvvaldē aģentūra LETA noskaidroja, ka būvatļauja izsniegta AS "PN Project" Preses nama tipogrāfijas ēkas daļējai demontāžai, sūkņu stacijas ēkas un āra baseina, kā arī noliktavas demontāžai. 

Būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns norādīja, ka "PN Project" pagaidām nav pieprasījusi būvatļauju kādiem būvdarbiem.

Kā ziņots, blakus Vanšu tiltam esošo 5,8 hektāru gruntsgabalu Lietuvas ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Lords LB Asset Management" fonds "Lords LB Special Fund V" 2017.gada vasarā no AS "Latvijas kuģniecība" meitas sabiedrības SIA "LASCO Investment" iegādājās kopā ar visām uz tā esošajām ēkām - kādreizējo Preses namu un tipogrāfiju. Darījuma vērtība bija 16,8 miljoni eiro.

Gruntsgabala attīstības koncepcijā paredzēja, ka šajā vietā tiks izveidots Rīgas centrālais biznesa rajons. Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam uz gruntsgabala atļauts būvēt par 100 000 kvadrātmetriem lielākus komerciālos nekustamā īpašuma objektus.

Kādreizējā Preses nama ēkā Rīgā, Balasta dambī 2022.gada septembrī plānots atvērt pirmo starptautiskās ķēdes "Holiday Inn" viesnīcu Latvijā.

"Lords LB Special Fund V" izveidots ieguldījumu veikšanai nekustamā īpašuma projektos Latvijā. Tā mērķa apmērs ir 20 miljoni eiro, maksimālais - 40 miljoni eiro. Fonds darbosies vismaz astoņus gadus un Preses nama projekta attīstībā vairākos etapos ieguldīs vairāk nekā 200 miljonus eiro. 

"Arhis Arhitekti" izstrādātā apbūves koncepcija paredz izveidot darījumu centru ar biroju ēkām un kvalitatīvu publisko ārtelpu, kur primāri tiks izveidotas zaļās zonas un atpūtas vietas, kas paredzētas gājējiem un velosipēdistiem. Tostarp, sadarbībā ar Rīgas pašvaldību, paredzēta arī Zunda kanālmalas labiekārtošana - zaļās zonas, krastmalas, laivu piestātnes un citu iedzīvotājiem pieejamu objektu izveide.

"Lords LB Special Fund V" fondā ieguldījumus veikuši 24 investori no Lietuvas un Skandināvijas valstīm. Tostarp investīciju uzņēmumi, ģimenes uzņēmumi, veiksmīgi uzņēmēji un privāti ieguldītāji ar lieliem ienākumiem. Bija plānots, ka pirmajā līdzekļu piesaistīšanas etapā tiks ieguldīti 22 miljoni eiro.

"Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta investīciju pārvaldes sabiedrība, kas no 2008.gada sniedz pakalpojumus uzņēmumiem un privātiem investoriem.

"PN Project" 2018.gadā strādāja ar 275 815 eiro apgrozījumu un guva 1,456 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Mindaugs Marcinkevičs un Andrjus Stonkus. 

    • Ivars Motivāns
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē