Vasaras laiks - labākais laiks remondarbiem skolās Ziņas

Vasaras laiks - labākais laiks remondarbiem skolās

Otrdiena, 11 jūlijā, 2017

Vasaras brīvlaiks ir pateicīgākais laiks, kad izglītības iestādēs var notikt dažādi remontdarbi. Vislielākās pārmaiņas šovasar skar Ogres 1. vidusskolu, taču arī citās pilsētas skolās tiek veikti uzlabojumi.

Jau aizvadītajā gadā Ogres 1. vidusskolā tika uzsākti vērienīgi būvdarbi, kas ietvēra ilgi gaidīto stadiona pārbūvi, vairāku mācību kabinetu remontu un labiekārtošanu. Tāpat tika uzsākts projekts, kurš paredz oglekļa dioksīda emisiju samazināšanu un energoefektivitātes uzlabošanu skolā. Daļa darbu turpinās ar šobrīd, taču 1. septembrī – Zinību dienā – skolēni jau varēs novērtēt vērienīgās pārmaiņas.
 
Projekta “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Ogres 1. vidusskolā” ietvaros Ogres 1.vidusskolas ēkā plānots īstenot šādas darbības: ārsienu un cokola siltināšana, jumta jeb bēniņu siltināšana, pagrabstāva neapkurināmās un cokolstāva neapkurināmās telpas sienu uz siltajām telpām siltināšana, pagraba pārseguma siltināšana, logu nomaiņa, veco ieejas mezglu nomaiņa pret blīvām ārdurvīm ar aizvērējmehānismiem, montējot tvaika un nokrišņu izolācijas perimetra lentas, apkures sistēmas pārbūve uz divcauruļu sistēmu, jaunu radiatoru ar termoventiļiem uzstādīšana, apkures sistēmas telpu temperatūras regulēšanas automātikas uzstādīšana optimālas telpu temperatūras nodrošināšanai, decentralizētās ventilācijas sistēmas ierīkošana ar rekuperācijas sistēmusaules fotovoltāžas paneļu uzstādīšana, kas nodrošinātu lielāku enerģijas ietaupījumu. Plānotais siltumenerģijas ietaupījums 631 029 kWh/gadā.
 
Savukārt stadiona pārbūves darbu rezultātā jau ir izbūvēts skrejceļš, tāllēkšanas, augstlēkšanas, lodes grūšanas sektori, futbola, basketbola un volejbola laukumi, skatītāju tribīnes, kuras paredzētas līdz pat 300 vietām, veikta stadiona apskaņošana. Skolēnu drošībai ir nostiprināta nogāze pie skolas stadiona, izbūvēta arī saimniecības ēka sporta inventāra un teritorijas uzkopšanas inventāra novietošanai, izbūvēta drenāžas un lietus kanalizācija. Vēl atlikuši pēdējie darbi – tribīņu solu, informatīvā tablo, karoga masta uzstādīšana un nelieli labiekārtošanas darbi.
 
Skolas direktors Igors Grigorjevs uzsver, ka paralēli šiem darbiem, tiek atjaunoti arī vēl citi kabineti skolā. Tāpat tiekot domāts par skolas kopējā vizuālā tēla uzlabošanu. Skolai tiks veidots vienots dizains, gan ārēji, gan telpās, liekot uzsvaru uz zilo un zaļo krāsu. Arī kāpnes uz skolu no Brīvības ielas ir savestas kārtībā – skolēniem nu ir vēl viens ceļš, pa kuru doties uz skolu.
 
Savukārt Ogres Valsts ģimnāzijā un Ogres sākumskolā tiek veikti nelieli kosmētiskie uzlabojumi skolas gaiteņos un kabinetos. Ogres Valsts ģimnāzijā tiek sakārtotas arī visas tualetes.
 
Jaunogres vidusskolā šovasar vērienīgākie darbi saistās ar pievedceļa sakārtošanu un autostāvvietas izbūvi. Izbūvētajā stāvvietā varēs novietot papildu 17 automašīnas un 1 motociklu.

 

 

Avots: ogre.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē