Ādažos plāno būvēt jaunu veikalu top! Ziņas

Ādažos plāno būvēt jaunu veikalu top!

Pirmdiena, 26 februārī, 2024

Ādažos, Krastupes ielā 1, plānots būvēt jaunu mazumtirdzniecības tīkla "top!" veikala ēku, kā arī pilnībā labiekārtot teritoriju un izbūvēt klientu autostāvvietu, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Projektā plānots veikt pilnu teritorijas labiekārtojumu - asfaltētu autostāvvietu pie ēkas, bruģētus gājēju celiņus gan uz esošo autobusu pieturu, gan dzīvojamo ēku virzienā. Tāpat pie ēkas paredzētas velonovietnes un suņu piesiešanas statīvs. 

Ņemot vērā, ka projekta priekšlikums paredz esošo, mazvērtīgo iesējušos koku izciršanu, tiek paredzēti intensīvi apstādījumi. 

Iebraukšana un izbraukšana teritorijā pa jaunizbūvējamu iebrauktuvi no Podnieku ielas, piegādes transports no Krastupes ielas.

Piegāde tiek paredzēta atklāta tipa rampā ēkas aizmugurē. Pie ēkas paredzēta autostāvvieta aptuveni 50 apmeklētāju mašīnām, tajā skaitā divas autostāvvietas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī ģimenes autostāvvietas. 

Projektā paredzēts izvietot ceļa zīmes pie vieglo automašīnu stāvlaukuma un pie nekustamā īpašuma iebrauktuves.

Projektētā ēka ir vienstāvīga. Tās ģeometriju lielā mērā nosaka zemesgabala konfigurācija un ēkas novietojums pret ielām, kā arī tipveida veikalu ķēdes tehnoloģija. Lai uzsvērtu ēkas ieeju, atsevišķi izdalīts apjoms, ēkas fasādi paredzēts veidot no blīvām, dažādu apdares materiālu plaknēm. Pie ēkas paredzēta vieta pakomātiem.

Ēku paredzēts pieslēgt centralizētajiem pilsētas tīkliem - ūdensvadam, sadzīves kanalizācijai, lietus ūdens kanalizācijai un elektroapgādei.

No 26.februāra līdz 25.martam plānota publiskā apspriešana par būvniecības ieceri.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 13 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē