Valmierā uzsāk labiekārtošanas darbus Vecpuišu parkā Ziņas

Valmierā uzsāk labiekārtošanas darbus Vecpuišu parkā

Pirmdiena, 17 oktobrī, 2016

2016.gada 7.oktobrī Valmieras pilsētas pašvaldība parakstīja līgumus par Vecpuišu parka labiekārtošanas 1.kārtas darbu veikšanu, kā arī par apgaismojuma tīklu izbūvi parka atjaunojamajās daļās.

Lai radītu pievilcīgu vidi un veicinātu cilvēku uzturēšanos parka teritorijā, pirmajā parka labiekārtošanas kārtā paredzēts atjaunot parka infrastruktūru un novērst mitruma uzkrāšanos tā centrālajā daļā.

Parka atjaunošana tiks veikta pakāpeniski vairāku gadu garumā, paredzot iespēju to papildināt ar parkam atbilstošiem vides objektiem, tai skaitā strūklaku un bērnu rotaļu elementiem. Lai nodrošinātu ērtu un drošu gājēju pārvietošanos parka teritorijā, ar vienota stila bruģa segumu un stilizētām granīta nomaļu joslām celiņu ārmalās labiekārtošanas darbu 1.kārtā plānots pārbūvēt esošos gājēju ceļa posmus.

Paredzēts uzstādīt jaunus soliņus, atkritumu urnas, kā arī velo novietnes. Tiks izbūvēts jauns celiņu apgaismojums. Ietvju malās plānots sagatavot vietas arī vēlāk uzstādāmajiem parka vides objektiem.

Jāpiemin, ka parkā tiks saglabāts esošais celiņu plānojums, kā arī parka labiekārtošana plānota vienotā stilā, saglabājot parka kultūrvēsturisko stilu un nozīmi. Lai mitrā laikā novērstu ūdens uzkrāšanos parka zālienos, parka atjaunošanas 1.kārtā paredzēts atjaunot arī esošo lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un izbūvēt infiltrācijas akas un gūlijas.

Ūdens uzkrāšanās problēmas risināšanai paredzēta atbilstoša parka reljefa pārbūve, nodrošinot ūdens atdevi uz uztvērējakām. Vecpuišu parka 1.kārtas labiekārtošanas darbus paredzēts pabeigt četru mēnešu laikā no līguma spēkā stāšanās dienas.

Atbilstoši iepirkumu rezultātam Vecpuišu parka labiekārtošanas 1.kārtu veic SIA “ASFALTBŪVE” par kopējo summu 203 483,47 eiro, bet apgaismojuma izbūvi – SIA “WOLTEC” par kopējo summu 67 318,53 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē