Merks mājas izvērš projektu Mežpilsēta”– II kārtas pamatos iemūrē laika kapsulu Ziņas

Merks mājas izvērš projektu Mežpilsēta”– II kārtas pamatos iemūrē laika kapsulu

Ceturtdiena, 14 decembrī, 2023

Uzsākot “Merks mājas” attīstītā projekta “Mežpilsēta” II kārtas būvniecību, ēkas pamatos iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu un personīgu novēlējumu projekta nākotnes iedzīvotājiem. Projekta II kārtas ietvaros tiks izbūvēta sešus stāvus augsta A klases energoefektivitātes dzīvojamā ēka ar mājvietu 47 ģimenēm, kuru plānots nodot ekspluatācijā 2024. gada izskaņā.

“”Mežpilsēta” I kārta jau ir guvusi augstu novērtējumu gan tās iedzīvotāju vidū, gan nozarē, un II kārta papildinās projektu ar jaunu vērienu, radot ērtu un patīkamu dzīves vides iespēju vēl vairāk iedzīvotājiem. Mūsu mērķis, attīstot projektu, ir ne tikai radīt mūsdienīgu un ērtu dzīves vidi dabas un pilsētvides tuvumā, bet stiprināt “Mežpilsētas” iedzīvotāju kopienu un piederības sajūtu – gan jau esošajiem iedzīvotājiem, kuri iegādājušies dzīvokli projekta I kārtā, gan “Mežpilsēta” nākotnes iedzīvotājiem. Katram no “Merks mājas” attīstītajiem projektiem ir noteikts fokuss, un “Mežpilsētas” gadījumā tas viennozīmīgi ir dabas un pilsētvides tuvums. Tā ir dzīves vide, kas iekārtota saskaņā ar apkārtnes unikalitāti, pie dabas un vienlaikus vietā, kur visas pilsētas iespējas ir vien soļa attālumā. To novērtēs ne vien jaunās ģimenes, kurām ir svarīgi, lai bērni uzaug pēc iespējas tuvāk dabai, bet arī cilvēki, kuriem ir vēlme pēc garām darba stundām birojā uzturēties vidē, kas sniedz iespēju nesteidzīgi atpūsties,” stāsta Mikus Freimanis, “Merks mājas” valdes loceklis. Pašlaik pabeigti jau 10% no kopējā projekta darbu apjoma, tostarp grunts pamatnes stiprināšana ar vibroflotācijas metodi, siltinājuma izbūves darbi, kā arī betonēšanas priekšdarbi. Līdz gada beigām plānots pabeigt arī visas pagrabstāva sienas un tā pārsegumu.

Atklājot II kārtas būvniecību, projekta nākotnes iedzīvotājiem attīstītāja, būvnieku un arhitektu komanda sagādājusi novēlējumu un piemiņas lietas, kas iemūrētas mājas pamatos, lai simboliski spēcinātu un saliedētu visus mājas iedzīvotājus. Laika kapsulā ielikta austa grāmatzīme ar latviešu spēka zīmēm, lai tās sargātu un rūpētos par mājas iedzīvotāju labklājību un laimi. Ievietota arī monēta, lai vēstītu gan par laika posmu, kādā šobrīd dzīvojam, gan arī simboliski gādātu par iedzīvotāju pārticību. Kapsulā ielikta arī medus burciņa, lai tā kalpo par “saldas” un prieka pilnas dzīves vēstnesi.

SIA “Tectum” arhitekts un būvprojekta vadītājs Uldis Bērziņš stāsta: “Ikkatras jaunceltnes sākumposmā es aicinu ikvienu apstāties un paraudzīties uz paveikto un vēl plānoto. Ar “Mežpilsētas” II kārtu mēs būsim uzcēluši dzīvojamo māju 47 ģimenēm. Mājas mazākie iedzīvotāji šeit pavadīs bezbēdīgu bērnību, bet pieaugušie – būvēs sapņus, dzīves plānus un svinēs svētkus ģimenes un draugu lokā. Es no sirds novēlu, lai šī māja kļūst par daudzu ģimeņu sapņu piepildījuma vietu.”

““Mežpilsētas” II kārtu plānots nodot ekspluatācijā jau nākamā gada izskaņā, tādēļ mēs ar augstu atbildības sajūtu strādājam pie tā, lai šī jaunā, mūsdienīgā ēka jau pavisam drīz priecē ikvienu dzīvokļa īpašnieku. Esam lepni būt šī projekta būvnieki, jo ticam, ka iedzīvotāji šeit patiesi jutīsies kā mājās un lieliski pavadīs arī atpūtas mirkļus. Nama pagrabstāvā mēs izbūvēsim ap 60 m2 lielu koplietošanas telpu un papildus arī plašu āra terasi. Esmu pārliecināts, ka “Mežpilsēta” un tās apkārtne kļūs par vietu, kur ikviens vēlēsies pavadīt laiku,” par projekta virzību stāsta Roberts Rēboks, “Merko būve” valdes loceklis.

Jaunā ēka, kas taps “Mežpilsētas” II kārtas ietvaros, būs par vienu stāvu augstāka un tai būs 6 stāvi, kuros iedzīvotāji varēs izvēlēties kādu no 2 līdz 3 istabu dzīvokļiem platībā no 44 līdz pat 82 kvadrātmetriem. ”Mežpilsētas” II kārtā visi dzīvokļi tiks nodrošināti ar pilnu iekšējo apdari un to cena būs, sākot no 106 000 eiro.

Iedzīvotāju ērtībām bez maksas būs pieejama arī slēgta mantu glabātuve, kas atradīsies ēkas pagrabstāvā un būtiski atvieglos ikdienu, mazinot rūpes par mantu glabāšanu. Sadzīves ērtībām jaunajā ēkā būs ierīkots lifts, kas vedīs līdz pat pagrabstāvam, kā arī ēkas 1. stāvā ikvienam būs pieejama slēgta koplietojamā telpa, kur turēt velosipēdu vai bērna ratiņus.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē