Banka Citadele piešķīrusi 12,8 miljonus eiro Latvijas Nacionālā sporta centra infrastruktūras modernizācijai Ziņas

Banka Citadele piešķīrusi 12,8 miljonus eiro Latvijas Nacionālā sporta centra infrastruktūras modernizācijai

Pirmdiena, 27 novembrī, 2023

Banka Citadele piešķīrusi SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” (LNSC) aizdevumu 12,8 miljonu eiro apmērā LNSC kultūras un sporta centra “Daugavas stadions” rekonstrukcijai, kā arī sporta centra “Mežaparks” attīstībai. 

Finansējums paredzēts sekmīgai LNSC sporta centru būvdarbu norisei Rīgā – daudzfunkcionālās Vieglatlētikas manēžas attīstībai, jaunā Vieglatlētikas laukuma un futbola rezerves laukuma rekonstrukcijai, kur plānots ierīkot piepūšamu futbola halli, un sporta centra “Mežaparks” infrastruktūras attīstībai, modernizējot tenisa kortus, kā arī izbūvējot piekļuves laivu piestātnei. 

“LNSC infrastruktūras tālākā modernizācija ļaus sasniegt uzņēmuma stratēģisko mērķi – nodrošināt mūsdienīgu, konkurētspējīgu un ilgtspējīgu LNSC daudzfunkcionālo sporta bāzu pārvaldību un attīstību, radot piemērotus apstākļus dažādiem sporta notikumiem un kultūras pasākumiem nacionālā un starptautiskā mērogā. Ar jauno sporta infrastruktūru mēs, LNSC, turpinām attīstīt sporta vides pieejamību, nodrošinot iespēju ikvienam un visām profesionalitātes un sabiedrības interešu un vecuma grupām iesaistīties sporta aktivitātēs, veicinot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Esam gandarīti, ka, piešķirot aizdevumu, arī banka Citadele saredz Latvijas Nacionālā sporta centra un sporta infrastruktūras Latvijā izaugsmes potenciālu – ieguldījumu gan amatieru, gan bērnu un jauniešu, gan augsta līmeņa sportistiem nepieciešamās infrastruktūras izveidē,” saka LNSC valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

“Mūsdienīgai un kvalitatīvai sporta infrastruktūrai ir būtiska loma ne tikai profesionālu sportistu izaugsmē, bet arī visas sabiedrības veselības veicināšanā. Kā ilggadēji dažādu sporta iniciatīvu atbalstītāji, esam gandarīti būt par finanšu partneri šajā Rīgai nozīmīgajā projektā un sniegt ieguldījumu nacionālo sporta centru attīstībā, lai ikvienam interesentam būtu vēl plašākas un pieejamākas iespējas īstenot savus sportiskos mērķus un būt veselākiem,” norāda Vaidas Žagūnis, bankas Citadele korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis. 

LNSC nodrošina mūsdienīgu, kvalitatīvu un daudzfunkcionālu sporta infrastruktūru, nacionālo sporta centru – kultūras un sporta centra “Daugavas stadions”, bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda", tenisa centra "Lielupe" un sporta centra "Mežaparks" – pārvaldību un attīstību, kā arī īsteno šobrīd būvdarbu procesā esošos objektus: Vieglatlētikas manēžu, Komandas sporta spēļu halli, stadiona "Daugava" centrālo laukumu, futbola un vieglatlētikas treniņu laukumu. LNSC 100% kapitāldaļu turētājs ir Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. LNSC sporta centriem ir piešķirts nacionālo sporta bāzu statuss.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē