Jūrmalciemā par 124 000 eiro uzbūvēta transporta nobrauktuve pie jūras Ziņas

Jūrmalciemā par 124 000 eiro uzbūvēta transporta nobrauktuve pie jūras

Otrdiena, 19 septembrī, 2023

Jūrmalciemā par 124 046 eiro uzbūvēta transporta nobrauktuve pie jūras, aģentūru LETA informēja Dienvidkurzemes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Kristīne Pastore.

Nobrauktuve uzbūvēta Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstītā projektā "zivsaimniecības tradīciju saglabāšanai un drošības veicināšanai piekrastē".

Projekta mērķis ir izbūvēt transporta nobrauktuvi Jūrmalciemā, tādējādi uzlabojot zvejnieku, viņu tehnikas piekļuves iespējas jūrai, nodrošinot ērtu un netraucētu piekļuvi operatīvam dienestam piekrastes teritorijai nelaimes gadījumos un preventīvo aktivitāšu veikšanai.

Pašvaldība akcentē, ka izbūvētā transporta nobrauktuve nav paredzēta, lai pa to nokļūtu piekrastē ar mērķi doties izklaides braucienā pa pludmali vai ar tehniku nogādātu kuģošanas līdzekli ūdenī, izņemot zvejniekus, kam noslēgti zvejas tiesību līgumi un izsniegtas licences.

Projekta kopējās izmaksas ir 124 046 eiro ar pievienotās vērtības nodokli, no kurām 108 455 eiro ir EJZF finansējums, bet 15 591 eiro - Dienvidkurzemes novada pašvaldības līdzfinansējums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē