Trešā daļa ir gatava pirkt Ziņas

Trešā daļa ir gatava pirkt

Trešdiena, 2 novembrī, 2022

32 % Latvijas iedzīvotāju tuvāko piecu gadu laikā vēlētos iegādāties jaunu mājokli. Šādu noskaņojumu atklāja bankas Citadele veiktās aptaujas rezultāti. Interesanti, ka mums kaimiņos — Igaunijā un Lietuvā — par jaunu nekustamo īpašumu aizdomājas 37 % respondentu.

Kā galveno motivējošo argumentu 22 % Latvijā aptaujāto respondentu minēja nepietiekamu pašreizējā mājokļa platību — cilvēki grib plašāku dzīvojamo telpu. Uz jautājumu “Kāpēc vēlaties mainīt dzīvesvietu?” otra visbiežāk saņemtā atbilde liecināja par vēlēšanos dzīvot tuvāk dabai. Runājot par apmierinātību ar pašreizējo mājokli, 51 % aptaujas dalībnieku atbildēja, ka viņu pilnībā apmierina pašreizējais mājoklis.
Šī pati aptauja parādīja, ka ļaužu plānus ir būtiski ietekmējusi ģeopolitiskā situācija — gandrīz puse aptaujāto Baltijas valstu iedzīvotāju ir atlikuši nekustamā īpašuma iegādi līdz brīdim, kad būs beidzies karš un situācija būs stabilizējusies. Tiek prognozēts, ka lēmums par pārcelšanos uz jaunu dzīvesvietu viņi pieņems ne agrāk kā pēc vairākiem gadiem.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 6 mēnešu 5 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē