Liepājā notiks energoefektīvās ēkas Greenbox atvērto durvju diena Ziņas

Liepājā notiks energoefektīvās ēkas Greenbox atvērto durvju diena

Pirmdiena, 24 oktobrī, 2022

Šodien no plkst.10 līdz 14 Liepājā, biedrības "Impact Hub" iekšpagalmā Strautu ielā 4 notiks energoefektīvās ēkas "Greenbox" atvērto durvju diena, aģentūru LETA informēja diedrības "Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris" sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Liniņa.

Pasākuma mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par energoefektīvu un viedu risinājumu iespējām mājsaimniecībās, kā piemēru prezentējot viedo moduļu ēku "Greenbox". 

Tā ir nulles patēriņa ēka, kas gada griezumā nepatērē nevienu kilovatstundu enerģijas un kopējais patērētais enerģijas daudzums ir vienāds ar atjaunojamās enerģijas daudzumu, skaidro Liniņa.

Uz "Greenbox" jumtu izvietota 12 saules paneļu sistēma, kas ražo enerģiju no atjaunojama enerģijas avota un ir savienota ar komunālo tīklu.

Pasākumā ikviens apmeklētājs varēs uzzināt vairāk par ēkas norobežojošām konstrukcijām, stiklojumu, elektroapgādi, ēkas vadības sistēmu, viedo apgaismojumu, apsildi, siltumizolāciju, ventilāciju, santehniku, fasādes ēnojumu, gaisa kvalitāti, sanitāro aprīkojumu un zibensaizsardzību, kā arī uzdot interesējošus jautājumus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē