VNĪ energopārvaldības sistēma atbilst starptautiskā standarta ISO 50001:2011 prasībām Ziņas

VNĪ energopārvaldības sistēma atbilst starptautiskā standarta ISO 50001:2011 prasībām

Ceturtdiena, 10 novembrī, 2016

Ir noslēdzies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNI) energopārvaldības sistēmas audits.

Uzņēmums ir saņēmis UKAS (United Kingdom Accreditation Service) – Apvienotās Karalistes Akreditācijas biroja izdotu sertifikātu, kas apliecina, ka VNĪ energopārvaldības sistēma atbilst starptautiskā standarta ISO 50001:2011 prasībām.

“Sertifikācijas audita laikā tika gūta pārliecība, ka VNĪ ir ieviesis energopārvaldības sistēmu, regulāri uzskaita enerģijas patēriņu, analizē to un pieņem stratēģiskus lēmumus, lai atrastu enerģijas liekos patērētājus un ieguldītu enerģijas taupīšanas/ lietderīgākas izmantošanas pasākumos,” informē audita veicēja BM Trada Latvija pārstāve Agnese Alksne. Latvijas Republikas „Energoefektivitātes likumā” ir noteikta prasība lielajiem uzņēmumiem veikt regulārus uzņēmuma energoauditus vai ieviest energopārvaldības sistēmu atbilstoši energopārvaldības standartam ISO 50001:2012 līdz 2017.gada 31.martam.

VNĪ, pieņemot lēmumu ieviest un sertificēt energopārvaldības sistēmu pēc ISO 50001, ne tikai izpildīja likumā noteiktās prasības, bet ir apņemies ilgtermiņā sekot līdzi energopatēriņam un rast tādus tehnoloģiju un procesu efektivitātes risinājumus, kas palīdzēs samazināt energoresursu patēriņu.

VNĪ vadība lēmumu ieviest un sertificēt energopārvaldības sistēmu atbilstoši ISO 50001:2012 prasībām pieņēma2015.gada nogalē, jo uzņēmuma darbības laikā ir gūta pieredze ēku energoefektivitātes projektu īstenošanā, energopārvaldībā, kā arī kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta atbilstoši ISO 9001 standarta prasībām.

Auditu veica akreditēta auditoru kompānija SIA „BM Trada Latvija”, kas nodrošina vadības sistēmu sertifikāciju, piegādes ķēžu sertifikāciju un produktu sertifikāciju. BM Trada Latvija - www.bmtrada.lv Uzņēmums BM Trada Latvija ir Exova BM Trada Grupas uzņēmums, kas darbojas Latvijā kopš 2006.gada.

BM Trada Latvija nodrošina vadības sistēmu sertifikāciju, piegādes ķēžu sertifikāciju un produktu sertifikāciju.

Sertifikācijas procesā tiek veikts pirmās un otrās pakāpes sertifikācijas auditus un uzraudzības auditus noteiktos sertifikācijas cikla ietvaros.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē