19.oktobrī tiks iebetonēta laika kapsula Melnsila kvartāla III noslēdzošās ēkas pamatos Ziņas

19.oktobrī tiks iebetonēta laika kapsula Melnsila kvartāla III noslēdzošās ēkas pamatos

Otrdiena, 18 oktobrī, 2022

Ievērojot būvniecības tradīcījas, šo trešdien 19.oktobrī plkst.9:00 Āgenskalnā, Kristapa ielā 35, tiks iebetonēta laika kapsula ar vēstījumu nākamājām paaudzēm.

Blakus Āgenskalna Alīses ūdenstornim tiek uzsākti "Melnsila kvartāls III" noslēdzošās ēkas būvdarbi.

Jaunā daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka pasvītros Āgenskalna šarmu - trīs stāvi, koka elementi fasādē, ēkas vienos kopīgs, labiekārtots un apzaļumots pagalms un slēgta teritorija ar auto novietnēm. Jaunbūvē būs desmit dzīvokļi, platībā no 48 m2 līdz 108 m2. Projekta īpašu padara tas, ka ēkas pirmajos stāvos būs divlīmeņu apartamenti ar atsevišķām ieejām un āra terasēm, savukārt trešajā stāvā - dažādu platību vienlīmeņa dzīvokļi.

Projekta koncepcijas autors ir nekustamo īpašumu uzņēmuma IMMOSTATE vadītājs Vestards Rozenbergs, kopā ar arhitektu biroju "Diānas Zalānes projektu birojs". Projekta attīstītājs ir SIA "Melnsila kvartāls III", būvdarbus veic SIA "Kaims".

Āgenskalns izsenis bijis dzīvojamo māju un atpūtas rajons, tādēļ jaunbūves arhitektoniskais risinājums veidots tā, lai iekļautos un papildinātu blakus esošo vēsturisko ēku ansambli.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē