Norisināsies Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta informācijas diena Ziņas

Norisināsies Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta informācijas diena

Trešdiena, 27 aprīlī, 2022

Šodien plkst.10 norisināsies Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta informācijas diena "EIT Awareness Day 2022", kurā aicināti piedalīties jaunuzņēmēji un zinātnieki, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

EIT veicina sadarbību starp uzņēmumiem, izglītības un pētniecības iestādēm, lai radītu inovācijām un uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi un veidotu dinamiskas starptautiskas partnerības, sauktas par zināšanu un inovāciju kopienām.

Informācijas dienas kontaktbiržā dalībniekus iepazīstinās ar iespējām, ko inovatīvu un zinātņietilpīgu projektu un ideju attīstībai paver EIT un tā astoņas zināšanu un inovāciju kopienas.

Informācijas dienā būšot iespējams iegūt informāciju par EIT uzņēmējdarbības atbalsta, izglītības un mobilitātes aktivitātēm, pētniecības un inovāciju projektu uzsaukumiem, kā arī par potenciālu, ko uzņēmējdarbības izaugsmei un inovāciju attīstībai paver sadarbība ar zinātniekiem.

Tāpat apmeklētāji varēs uzzināt par zināšanu un inovāciju kopienas "EIT Climate-KIC" lomu klimata pārmaiņu seku mazināšanā, "EIT Raw Materials" darbu ilgtspējīgas izejvielu apguves jomā, "EIT Food" un "EIT Health" inovāciju veicināšanu pārtikas un veselības sistēmās. "EIT Manufacturing" sesija sniegs ieskatu rūpniecības konkurētspējas stiprināšanā Eiropā, "EIT Urban Mobility" iepazīstinās ar ilgtspējīgiem risinājumiem mobilitātei pilsētās, savukārt "EIT InnoEnergy" pievērsīsies pārmaiņām enerģētikas nozarē, bet "EIT Digital" - Eiropas digitālās pārkārtošanās jautājumiem.

Pasākums norisināsies telpā "Fantadroms", "Jaunajā Teikā", Gustava Zemgala gatvē 74a, Rīgā.

Savukārt kontaktbirža notiks "B2Match" platformā un klātienē - platformā uzņēmumi un zinātnieki aicināti veidot kontaktus un vienoties par tikšanos, kas notiks klātienē no plkst.15.10 līdz 17.

Kontaktbiržu rīko "EIT Awareness Day 2022" līdzorganizators Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā un Latvijas Zinātnes padomes veidotais programmas "Horizon" Eiropa nacionālais kontaktpunkts.

EIT informācijas diena tiek rīkota otro reizi, un tas ir Baltijas lielākās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferences "TechChill 2022" satelītpasākums. Ieeja pasākumā bez maksas, bet ar iepriekšēju reģistrāciju, savukārt norises valoda - angļu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē