PTAC rīkos semināru par prasībām logiem un ugunsdrošajām durvīm Ziņas

PTAC rīkos semināru par prasībām logiem un ugunsdrošajām durvīm

Ceturtdiena, 10 martā, 2022

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) šodien rīkos semināru par logu un ugunsdrošo durvju normatīvu prasībām, pārbaužu rezultātiem un būvizstrādājumu jomas problemātiku, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāvji.

2021.gadā PTAC veica logu un ugunsdrošo durvju paraugu pārbaudi un konstatēja būtiskas neatbilstības. 2021.gadā konstatēto būvizstrādājumu neatbilstības īpatsvars ir ļoti pieaudzis, īpaši liels neatbilstību skaits ekspertīžu rezultātā ir konstatēts logiem, informē PTAC pārstāvji.

Dati liecina, ka 71% gadījumu logiem vairākas deklarētās īpašības neatbilst faktiskajām - siltumcaurlaidības koeficients un/vai ūdensnecaurlaidība, gaisa caurlaidība un vēja slodzes izturība. Neatbilstības nav konstatētas tikai diviem pārbaudīto logu paraugiem, kas bija vienīgie Latvijā ražotie - pārējie ievesti no Polijas, Lietuvas un Krievijas.

Pērn sākta arī ugunsdrošo durvju paraugu pārbaude. Secināts, ka atsevišķiem paraugiem nebija pievienota ugunsdrošā furnitūra, tāpat konstatēts, ka patērētājiem pastāv risks nesaņemt montāžas instrukciju latviešu valodā, tādējādi nenodrošinot durvju ugunsizturību, ja durvis netiks montētas pēc ražotāja norādījumiem.

PTAC informē, ka pārbaudes turpināsies arī 2022.gadā, lai pārliecinātos par deklarēto īpašību atbilstību tām ugunsdrošajām durvīm, kam piemērojamas Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr. 305/2011 prasības.

Ceturtdien no plkst.14 līdz 16 "Zoom" platformā PTAC organizēs vebināru logu un ugunsdrošo durvju ražotājiem, izplatītājiem, komersantiem, būvniecībā iesaistītajiem speciālistiem - būvuzraugiem, būvinspektoriem, arhitektiem un citiem interesentiem.

Seminārā PTAC pārstāvji skaidros normatīvu prasības, stāstīs par logu uzraudzību un tās problēmām, dalīsies ar logu uzraudzības rezultātiem 2021.gadā, stāstīs par ugunsdrošajām durvīm un problēmām, dalīsies ar ugunsdrošo durvju uzraudzības rezultātiem un izklāstīs turpmākos plānus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē