Baltkrievijas pierobežā veikti mežistrādes darbi 19 kilometru garumā Ziņas

Baltkrievijas pierobežā veikti mežistrādes darbi 19 kilometru garumā

Pirmdiena, 7 martā, 2022

LVM tīmekļvietnē kompānijas Dienvidlatgales reģiona mežizstrādes vadītājs Māris Guļāns norāda, ka robežas būvniecības darbu gaitā jāpārvar virkne izaicinājumu, kas kavē plānoto darbu termiņus. Tādi ir, piemēram, profesionālu arboristu piesaiste lielāko koku nozāģēšanai robežas pagaidu žoga tuvumā un bīstamo koku novākšana bez lielās tehnikas iesaistes, kas negarantē pareizu koku gāšanas virzienu.

LVM norāda, ka katram NVA uzdevumam ir noteikts izpildes termiņš, un arī turpmāko darbu izpilde tiks veikta atbilstoši NVA noteiktajiem termiņiem.

Vaicāti par to, vai mežizstrādes laikā uzņēmuma darbinieki sastapušies ar nelegālajiem robežšķērsotājiem, LVM pārstāvji atklāja, ka bijis viens gadījums, kad pie mežistrādes darbu veicējiem "ieradušies" robežas pārkāpēji. Par šo faktu operatīvi tika informētas atbildīgās institūcijas.

Jau ziņots, ka no sešiem saņemtajiem piedāvājumiem ārējās robežas infrastruktūras augstas gatavības posmu izbūves projektā par saimnieciski izdevīgāko atzīts SIA "Citrus Solutions" piedāvājums par 31,4 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūru LETA informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Tikmēr NVA sadarbībā ar LVM organizē prioritāro un nākamo posmu meža ciršanu. Šobrīd notiek prioritāto posmu izciršanas darbi, arboristu nocirsto koku sagarināšana, krūmu, pameža zāģēšana un atsevišķo koku ciršana.

Jau ziņots, ka LVM pagājušo finanšu gadu noslēgusi ar aptuveni 404,8 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu pirms uzņēmuma nodokļa nomaksas 126,9 miljonu eiro apmērā. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, kompānijas apgrozījums gada laikā pieaudzis par aptuveni 15,7%, bet peļņa pirms nodokļu nomaksas pieaugusi par 66,7%.

"Firmas.lv" publiskotā informācija liecina, ka LVM apgrozījums 2020.gadā bija 349,693 miljoni eiro, kas bija par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 40,7% un bija 62,286 miljoni eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Meklētājs būvniecības nozarē