Skanstes City pāriet uz zaļās enerģijas izmantošanu, samazinot CO2 emisijas par 400 tonnām gadā Ziņas

Skanstes City pāriet uz zaļās enerģijas izmantošanu, samazinot CO2 emisijas par 400 tonnām gadā

Trešdiena, 19 janvārī, 2022

Biroju centrs "Skanstes City" sākot ar 2022.gadu pilnībā pāriet uz zaļu, Latvijā ražotu elektroenerģiju. Tas palīdzēs uzlabot klimata kvalitāti apkārtējā vidē, samazinot CO2 emisijas par 400 tonnām gadā. Daļa no zaļās elektroenerģijas tiks saražota uz vietas "Skanstes City", uzstādot Rīgā lielāko saules paneļu elektrostaciju uz jumta, kuras izveidē tiks investēti 200 tūkst. eiro.

Šobrīd ir uzsākta saules paneļu elektrostacijas projekta plānošana sadarbībā ar "Latvenergo" ar mērķi līdz nākamā gada vidum "Skanstes City" teritorijā izveidot elektrostaciju ar jaudu gandrīz 300 kilovati (kW). Saules paneļi tiks izvietoti uz Skanstes ielu 50b un 50c ēku jumtiem vairāk nekā 2800 kvadrātmetru kopējā platībā, nodrošinot zaļo enerģiju "Skanstes City" biroju centram un tā nomniekiem. Plānots, ka saules stacija saražos līdz 230 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas gadā, kas ir pielīdzināms 100 mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņam gada laikā.

Tāpat šobrīd ir noslēgts līgums ar "Latvenergo" par 12 jaunu elektroauto uzlādes staciju piegādi un apkalpošanu "Elektrum" uzlādes tīklā, nodrošinot zaļo elektroenerģiju. Elektroauto uzlādes stacijas plānots uzstādīt "Skanstes City" teritorijā pie ēkas Skanstes ielā 50, un klienti tās varēs sākt lietot jau nākamā gada sākumā.

"Ilgtspēja ir "Skanstes City" biznesa stratēģijas sastāvdaļa kopš biroja centra izveides sākuma. Līdz šim esam jau daudz paveikuši, ieviešot videi draudzīgus un ilgtspējīgus risinājumus, piemēram, BMS sistēmu temperatūras un klimata kontrolei, CO2 sensorus, energoefektivitātes uzlabošanai mainījām ventilācijas, dzesēšanas un liftu iekārtas, uzstādījām gaismas sensorus un LED apgaismojumu. Šobrīd turpinām veicināt pozitīvas pārmaiņas, pilnībā pārejot uz zaļo enerģiju un sniedzot iespēju arī mūsu klientiem izvēlēties ilgtspējīgus risinājumus - zaļo enerģiju, ko ražos mūsu jaunā saules paneļu elektrostacija, kā arī dot priekšroku elektroauto, kurus pie mums varēs ērti uzlādēt," stāsta "Skanstes City" pārvaldītāja "SG Capital" partneris un valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

Par Skanstes City:

"Skanstes City" šobrīd ir viens no lielākajiem biroju kompleksiem Rīgā, kas strauji attīstās. Tas ietver astoņas ēkas Skanstes un Duntes ielā teju 55 000 m2 platībā (saskaņā ar BOMA), kur telpas nomā vairāk nekā 60 Latvijas un ārvalstu uzņēmumi. "Skanstes City" pārvalda "SG Capital", kas ir Baltijas komerciālā nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldnieks ar uzsvaru uz investīciju ilgtspēju. "SG Capital" ir dibināts 2016.gadā un tā klienti ir vadošie institucionālie ieguldītāji Baltijas reģionā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē