Gada beigās plānots sākt skanstes biznesa centra celtniecību Ziņas

Gada beigās plānots sākt skanstes biznesa centra celtniecību

Trešdiena, 21 jūnijā, 2017

Rīgas dome šodien akceptēja SIA "Ell Būve" un SIA "Skanstes Biznesa Centrs" iesniegumu par biroja kompleksa būvniecību Skanstes ielā 25 un Skanstes ielā 27, ko plānots sākt šī gada beigās un pabeigt 2019.gada otrajā pusē.

Skanstes biznesa centra būs divas vienādas biroja ēkas. Katras ēkas augstums būs 41,5 metri un tām būs 11 virszemes stāvi. Apbūves augstums izvēlēts, ievērojot konkrētās teritorijas izmantošanas veidu, kas noteikts šobrīd spēkā esošajā Rīgas teritorijas plānojumā.

Katra no ēkām būs brīvstāvoša ar savstarpēju savienojumu otrā stāva līmenī, uz vienojošas pagrabstāva platformas. Ēku būvapjoms tiks risināts kā taisnstūru paralēlskaldnis ar līdzīgiem tipveida stāvu plāniem un vienādu ēku konstruktīvo un funkcionālo uzbūvi. Abām ēkām paredzēta kopīga pazemes autostāvvieta ar apmēram 240 vieglo automobiļu stāvvietām. Ēku pirmā stāva līmenī paredzēta publiska ārtelpa un atklāta autostāvvieta apmēram 180 automobiļu novietošanai. Kopā biroju personāla un apmeklētāju vajadzībām paredzēts izbūvēt apmēram 420 autostāvvietas. Plānots, ka katrā no ēku korpusiem varētu sasniegt 700-800 darba vietas. Iespējamais apmeklētāju skaits dienā paredzēts līdz 1000.

Ēku celtniecībā plānots izmantot urbto pāļu tehnoloģiju, jo tās lietošana ir piemērota augstceltņu būvniecībā vāju grunšu apstākļos, turklāt to ierīkošana rada būtiski mazāku troksni nekā dzīto pāļu tehnoloģija.

Biznesa centru plānots celt 228,4 hektārus plašā teritorijā starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, kā arī Emiļa Melngaiļa ielas un Hanzas ielas posmiem. Minētajai teritorijai ir uzsākta lokālplānojuma izstrāde.

Piebraukšanas iespējas objektam plānotas no Jāņa Dikmaņa ielas un Jāņa Daliņa ielas pa iekškvartāla servitūtu ceļiem. Tiešas piekļūšanas no Skanstes ielas teritorijai nav un tāda netiek paredzēta arī pēc objekta izbūves un darbības uzsākšanas.

Būvniecības procesā paredzēts izmantot videi draudzīgākas celtniecības metodes, kas apkārtnē neradīs nozīmīgu trokšņa līmeni. Piemēram, ēku pamatu veidošanai netiks izmantota dinamiskā pāļu dzīšana - tā tiks aizstāta ar pāļu urbšanu, kas nerada intensīvu troksni un vibrāciju.

Plānots, ka Skanstes biznesa centra būvniecības process ilgs apmēram pusotru gadu. Būvdarbus paredzēts sākt šī gada decembrī vai 2018.gada janvārī, savukārt biroju kompleksa ekspluatācijas uzsākšanas laiks paredzēts 2019.gada otrajā pusē.

Pašvaldība norāda, ka, īstenojot paredzēto darbību, īpaši biroju kompleksa būvdarbu laikā, ir sagaidāmas neērtības apkārtējiem iedzīvotājiem un Skanstes apkaimes apmeklētājiem. Tās galvenokārt būs saistītas ar īslaicīgiem ierobežojumiem transporta un gājēju kustībai būvlaukuma tiešā tuvumā, kā arī būvtehnikas kustības un celtniecības darbu izraisītu trokšņa līmeņa pieaugumu.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē