Pieņem ekspluatācijās divas jaunas ražošanas ēkas Liepājas SEZ teritorijā Ziņas

Pieņem ekspluatācijās divas jaunas ražošanas ēkas Liepājas SEZ teritorijā

Otrdiena, 7 decembrī, 2021

Šā gada 2.decembrī Liepājas Būvvalde pieņēma ekspluatācijā divas jaunas ražošanas ēkas Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā - LSEZ SIA "RT Metāls" ražošanas ēku Karostā, Laboratorijas ielā 20 un LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" (VOBP) ražošanas ēku Vecā ostmalā 10.

LSEZ SIA "RT Metāls", saskaņā ar noslēgto ieguldījumu līgumu īstenoja projektu "Metālapstrādes ceha izbūve", kura ietvaros paplašināja metālapstrādes ražošanas telpas un izbūvēja modernas sadzīves telpas divos līmeņos ar ģērbtuvēm, labierīcībām un ēdamzāli. Kopējais apbūves laukums 4 228,1 m2, bet ieguldījumi ~850 tūkst. EUR.

SIA LSEZ "RT metāls" ir metālapstrādes un ražošana uzņēmums, kas Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu ieguva 2000.gadā. Uzņēmums specializējas metāla konstrukciju izgatavošanā no melnā tērauda un lielāko daļu savas produkcijas eksportē uz Dāniju, taču piedāvā plašu produktu klāstu arī Latvijas klientiem. 2020.gada beigās uzņēmumā tika nodarbināti 108 darbinieki, taču 2021.gada jūnijā jau 115. 2020.gadā uzņēmums sasniedz 9.milj. euro neto apgrozījumu.

LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" izbūvēja ražošanas telpas 1870,2 m² platībā, kā arī visas ražotnes vajadzībām nepieciešamās inženierkomunikācijas - ūdens, kanalizācija, lietusūdens kanalizācija, elektrība un apgaismojums, ugunsdrošības signalizācijas sistēma, iebūvētas virsgaismas lūkas un veikta pieguļošās teritorijas labiekārtošana. Jaunās ražošanas ēkas būvniecības izmaksas sastādīja 925 612,74 EUR no kurām daļa ir Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) publiskais līdzfinansējums projekta Nr. 3.1.1.5/161/A/010 ietvaros.

Jauno "VOBP" teritorijā uzbūvēto ēku nomās SIA "VIA-S modular houses", kurš paplašinoties ražošanai pielāgotajā ēkā veiks pārvietojamo moduļu māju ražošanu. Apgūstot jaunās telpas, uzņēmums plāno kāpināt ražošanas jaudas un radīt vismaz desmit jaunas darbavietas.

Šobrīd visas VOBP esošās ražošanas, noliktavu un biroju telpas ir pilnībā noslogotas. Biznesa parkā savu saimniecisko darbību veic 30 nomnieki. Kopš 2016. uzņēmums LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" veic mērķtiecīgas investīcijas, lai līdz 2023.gadam pabeigtu plānoto teritorijas apbūvi un industriālais parks Liepājā, Vecā Ostmala 10 kļūtu par nozīmīgu uzņēmējdarbības vides attīstības centru ar vismaz 16000 m² plašām ražošanas telpām un vismaz 1500 m² labiekārtotām biroja telpām.

LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" ir industriālā biznesa parka īpašnieks, attīstītājs un pārvaldnieks Liepājā, kura mērķis ir nodrošināt vietējiem un ārvalstu investoriem uzņēmējdarbības uzsākšanai vai paplašināšanai nepieciešamās telpas. Nomniekiem tiek piedāvāta atbilstoša un pārdomāta infrastruktūra un inženierkomunikācijas, modernas un energoefektīvas telpas un ēkas. Industriālā parka Nomniekiem tiek piedāvāts pilns apsaimniekošanas pakalpojumu klāsts.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē