Rīgas centrs turpina attīstīties - šodien pilsētas centrā tiks ielikts jaunā biroju centra pamatakmens Ziņas

Rīgas centrs turpina attīstīties - šodien pilsētas centrā tiks ielikts jaunā biroju centra pamatakmens

Trešdiena, 29 septembrī, 2021

Jau šodien Marijas ielā 2A tiks ielikts jaunā A klases biroju centra "Novira Plaza" pamatakmens. Jaunais projekts tiks pabeigts līdz 2023.gada jūnijam, un kopējās investīcijas pārsniegs 55 miljonus eiro.

Nekustamo īpašumu attīstītāja "Novira Capital" pārstāvim Arlem Molderam (Arle Mölder) nav šaubu par projekta panākumiem: "Rīgas centrā ir ļoti ierobežots moderno biroju ēku piedāvājums. Gandrīz visi centra biroji atrodas rekonstruētās daudzdzīvokļu ēkās, savukārt jaunuzceltie biroji pārsvarā atrodas ārpus pilsētas centra. Tāpēc mēs saskatām lielu potenciālu šai projektā ar izcilu atrašanās vietu. Turklāt šīs vietas nozīmi ievērojami palielinās arī jaunā centrālā dzelzceļa stacija, kurā plānots ieguldīt 450 miljonus eiro. Mums ir liels gandarījums par projekta virzību, un mēs ar nepacietību gaidām pamatakmens ielikšanu, kas atzīmēs jauna posma sākumu."

"Novira Plaza" būs ilgtspējīgs, mūsdienīgs un energoefektīvs A klases biroju centrs, kas izstrādāts atbilstoši LEED standartiem. Biroju centrs sastāvēs no četrām dažādām ēkām, no kurām trīs atradīsies Satekles ielā, bet viena - Marijas ielā. Arhitektūras ziņā visas četras ēkas ir atšķirīgas, savukārt tirdzniecības telpas pirmajā stāvā tās apvienos vienotā ansamblī. Ēkai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem. Ēkas arhitekti ir Dace Putniņa un Andris Kalinka no arhitektu biroja "BB studija", savukārt interjera dizaina izstrādei ir izvēlēts igauņu arhitekts Mēlis Press (Meelis Press).

65% jaunā projekta akciju pieder Lietuvas investīciju fondam "Evernord Real Estate Fund III", savukārt 35% pieder nekustamo īpašumu attīstītājam "Novira Capital".

Par "Evernord Asset management"

"Evernord Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas pieder "Evernord" grupai un šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus: "Evernord Real Estate Fund I", "Evernord Real Estate Fund II" un "Evernord Real Estate Fund III", kuri darbojas visās trīs Baltijas valstīs.

Par "Novira Capital"

"Novira Capital" ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas pēdējo gadu laikā ir izstrādājis vairākus jaunus projektus, tostarp 4 lielas biroju ēkas Tallinas centrā un vairāk nekā 300 augstas klases dzīvokļu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē