Bildes: Pašā Rīgas centrā ielikts vērienīga projekta pamatakmens Ziņas

Bildes: Pašā Rīgas centrā ielikts vērienīga projekta pamatakmens

Otrdiena, 5 oktobrī, 2021

Svinīgā ceremonijā tika ielikts jaunā biroju centra "Novira Plaza" pamatakmens Marijas ielā 2A. Projektā tiks investēti vairāk nekā 55 miljoni eiro, un tas tiks pabeigts līdz 2023.gada jūnijam. Projektā spēkus apvienos profesionāļi no visām trim Baltijas valstīm.

"Novira Plaza" būs ilgtspējīgs un mūsdienīgs A klases biroju centrs, kas sastāvēs no četrām dažādām ēkām, no kurām trīs atradīsies Satekles ielā, bet viena - Marijas ielā. Jaunā ēka būs ne vien estētiski pievilcīga, bet arī praktiska, funkcionāla, energoefektīva un atbildīs LEED standartiem. Ēkai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem.

Rīgas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone uzsver, ka mums visiem ir iespēja sekot ievērojamām pārmaiņām Rīgas centrā: "Gan Rail Baltica, gan šis jaunais biroju centrs "Novira Plaza" manāmi izmainīs pilsētas centru. Ir nozīmīgi, ka pilsētas vide, panorāma un infrastruktūra turpina attīstīties, jo Centrālā stacija un šis centrālais laukums ir Rīgas seja jeb pilsētas vizītkarte."

"Novira Capital" projektu vadītājs Undalgs Mētra tic, ka nākotnē šajā vietā koncentrēsies Rīgas pilsētas biznesa vide: "Šī vieta Satekles ielā, kas ietilpst lielākajā Latvijas sabiedriskā transporta krustpunktā, mums šķiet ļoti simboliska. Mēs to redzam kā vietu, kur "kopā satecēs" jeb satiksies cilvēki, idejas, uzņēmumi no Rīgas, Latvijas, Baltijas un Eiropas."

Projekta īstenošanā zināšanas, pieredzi un spēkus apvieno profesionāļi no visām trim Baltijas valstīm. Arī kapsulā tika ieliktas visu trīs Baltijas valstu monētas un laikraksti, lai apzīmētu šo kopību.

65% jaunā projekta akciju pieder Lietuvas investīciju fondam "Evernord Real Estate Fund III", savukārt 35% pieder nekustamo īpašumu attīstītājam "Novira Capital".

Par "Evernord Asset management"

"Evernord Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas pieder "Evernord" grupai un šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus, kuri darbojas visās trīs Baltijas valstīs.

Par "Novira Capital"

"Novira Capital" ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas pēdējo gadu laikā ir izstrādājis vairākus jaunus projektus, tostarp 4 lielas biroju ēkas Tallinas centrā un vairāk nekā 300 augstas klases dzīvokļu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē