Kuldīgas novadā būvēs septiņus jaunus rotaļlaukumus Ziņas

Kuldīgas novadā būvēs septiņus jaunus rotaļlaukumus

Trešdiena, 1 septembrī, 2021

Pirmdien, 30.augustā, tika parakstīts būvdarbu līgums par septiņu jaunu rotaļlaukumu izbūvi Kuldīgas novadā. Visos rotaļu laukumos uzstādīs rotaļu iekārtas, kā arī labiekārtos teritorijas, novietojot soliņus un atkritumu urnas. Četri no rotaļlaukumiem atradīsies Kuldīgā, bet trīs - novada pagastos.

Jaunos rotaļlaukumus būvēs SIA "AB būvniecība". Kopējais būvdarbu termiņš ir seši mēneši. Autoruzraudzību nodrošinās SIA "Fixman", kas jaunos rotaļlaukumus projektēja. Būvdarbi un autoruzraudzība kopumā izmaksās gandrīz 456 tūkstošus eiro, neskaitot PVN.

Pērn jūlijā norisinājās elektroniskā aptauja, kurā iedzīvotāji varēja izteikt viedokli par tiem rotaļu laukumiem Kuldīgā, ko pašvaldībai vajadzētu atjaunot vai izveidot no jauna. Visvairāk iedzīvotāju nobalsoja par jaunu rotaļlaukumu ierīkošanu pie ēkām Virkas ielā 31, Mucenieku ielā 30A un Liepājas ielā 54C, kā arī Putnudārzā, zaļajā zonā starp Rožu ielu un 1905.gada parkā. Plānojot šogad veicamos darbus, tika paredzēta piecu rotaļlaukumu izbūve šajās vietās. SIA "Stiga RM", kas Kuldīgā ražo bērza saplāksni, izrādīja iniciatīvu un uzņēmās par saviem līdzekļiem uzbūvēt vienu no rotaļlaukumiem, kas atradīsies 1905.gada ielā. Tas jau ir gandrīz pabeigts - rotaļu iekārtas ir uzstādītas, tiek gaidīti labvēlīgi laikapstākļi, lai ieklātu gumijas segumu.

Virkas ielā 31 un Mucenieku ielā 30A uzstādīs rotaļu kompleksus, kas paredzēti multifunkcionālām rotaļām ar dažādiem kāpelēšanas, balansēšanas elementiem un slidkalniņu, divu veidu šūpoles, kā arī ierīkos 3x3 basketbola laukumus. Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmā Liepājas ielā 54C taps rotaļu ierīce "Stārķa ligzda - kāpelēšanas komplekss", rotaļu komplekss, kas paredzēts multifunkcionālām rotaļām ar dažādiem kāpelēšanas, balansēšanas elementiem un slidkalniņu, kā arī rotaļu komplekts mazākiem "ABC komplekss "Lūkass" un divu veidu šūpoles. Bet zaļajā zonā Putnudārzā ierīkos rotaļu kompleksu, kas paredzēts multifunkcionālām rotaļām ar dažādiem kāpelēšanas, balansēšanas elementiem un slidkalniņu, divu veidu šūpoles un rotaļu karuseli.

Savukārt, plānojot ieguldījumus novada pagastos, tika nolemts šogad jaunus rotaļlaukumus būvēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos Kurmāles pagasta Priedainē, Padurē un Turlavā. Padurē taps rotaļu komplekss, kas paredzēts multifunkcionālām rotaļām ar dažādiem kāpelēšanas, balansēšanas elementiem un slidkalniņu un divu veidu šūpoles. Priedainē ierīkos multifunkcionālu rotaļu kompleksu ar dažādiem kāpelēšanas, balansēšanas elementiem un slidkalniņu, kā arī rotaļu komplektu mazākiem "ABC komplekss "Lūkass" un divu veidu šūpoles. Savukārt Turlavā ierīkos rotaļu ierīci "Četru tornīšu rotaļu komplekss" un divu veidu šūpoles.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē