VENTSPILĪ SVINĪGI ATKLĀTI ŠOGAD LABIEKĀRTOTIE IEKŠPAGALMI Ziņas

VENTSPILĪ SVINĪGI ATKLĀTI ŠOGAD LABIEKĀRTOTIE IEKŠPAGALMI

Svētdiena, 6 novembrī, 2016

Sestdien, 5. novembrī, tika svinīgi atklāti šogad rekonstruētie iekšpagalmi Celtnieku ielā 2A/4/6/8A un Pētera ielā 4/Lielajā prospektā 47, kuros veikti vērienīgi labiekārtošanas darbi, tajā skaitā uzstādītas jaunas rotaļu un aktīvās atpūtas iekārtas.

Iekškvartālu svinīgajā atklāšanā piedalījās apkārtnes iedzīvotāji un Ventspils pilsētas domes vadība, tai skaitā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Pasākumos izskanēja muzikāli priekšnesumi no mūzikas studijas „Mazā Prinča planētas” vokālā ansambļa, un pasākumus vadīja gan pieaugušo, gan bērnu iecienītais tēls Karlsons.

Abi iekšpagalmi tika svinīgi atklāti, kopīgi gaisā palaižot krāsainus balonus, un, neskatoties uz visai vēsiem laika apstākļiem, mazākie apkārtnes iedzīvotāji nevilcinājās izmēģināt aizraujošas rotaļas jaunajās rotaļu iekārtās.

Labiekārtošanas darbu ietvaros iekškvartālā Celtnieku ielā starp mājām 2A, 4, 6 un 8A izbūvēti jauni gājēju celiņi, brauktuves, kā arī autostāvvietas pie bērnu dārza “Pasaka” un aiz mājas Ugāles ielā 17.

Tāpat iekškvartālā ierīkots jauns apgaismojums, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas un velostatīvi. Aktīvās atpūtas cienītāju ērtībām izbūvēta vingrošanas iekārta, ko var izmantot arī pieaugušie, bet mazāko apkārtnē dzīvojošo ventspilnieku priekam iekškvartālā izbūvētas jaunas rotaļu iekārtas, zem kurām ieklāts krāsains triecienabsorbējošs gumijas segums 269 m2 apmērā.

Iekškvartāla rekonstrukciju veica SIA “VIA”, un labiekārtošanas projekta īstenošanai Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīja finansējumu vairāk kā 500 tūkst. EUR apmērā.

Pašvaldība izsaka pateicību to trīs māju (Ugāles ielā 13,17,19) iedzīvotājiem un māju pārvaldniekiem, kuri, lai vienlaikus ar pašvaldības labiekārtošanas projektu sakārtotu arī savu privatizēto teritoriju, piedalījās ar savu līdzfinansējumu kopā 6142 EUR apmērā.

Iekškvartālā tika sakārtotas arī apakšzemes komunikācijas, pašvaldības SIA “ŪDEKA” ūdens un kanalizācijas tīklu pārbūvei kopā 215 m apmērā, ieguldot vairāk kā 36 tūkst. EUR. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē