Īres dzīvokļu izbūvei Jelgavā aizņemsies 1,1 miljonus eiro Ziņas

Īres dzīvokļu izbūvei Jelgavā aizņemsies 1,1 miljonus eiro

Otrdiena, 6 jūlijā, 2021

Īres dzīvokļu izbūvei Jelgavā pašvaldība aizņemsies 1 144 390 eiro, šonedēļ lēmusi pilsētas dome.

Plānots, ka līdz gada beigām pašvaldībai piederošajā ēka Stacijas ielā 13 tiks izbūvēti 32 pašvaldības īres dzīvokļi. Šim mērķim pašvaldība ņems aizņēmumu un ieguldīs arī savu finansējumu.

Paredzēts, ka ēkā tiks izbūvēti astoņi vienistabas, 22 divistabu un divi dzīvokļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Darbu realizācijai nepieciešami 1 346 341 eiro. Pašvaldība Valsts kasē ņems ilgtermiņa aizņēmumu 1 144 390 eiro apmērā, savukārt pašvaldības līdzfinansējums būs 201 951 eiro.

Kā domes sēdē skaidroja pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne, līdzekļi šiem darbiem jau bija paredzēti pašvaldības budžetā. Ņemot vērā, ka pašvaldībai ir radusies izdevība ņemt aizņēmumu, pašvaldība to izmantos, bet budžetā ietvertie līdzekļi tiks novirzīti citiem mērķiem.

Stacijas ielā 13 jau norisinās būvdarbi, un ēka tiks izmantota dažādiem mērķiem.

Projekts paredz, ka kopmītņu tipa mājokļu vietā tiks izveidoti servisa dzīvokļi, kas pielāgoti cilvēkiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, un grupu dzīvokļi, kuros, palīdzot aprūpētājam, varēs dzīvot personas ar garīga rakstura traucējumiem. Lai šīm personām nodrošinātu sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus, ēkā paredzēts labiekārtot un paplašināt dienas aprūpes centru "Atbalsts" un izveidot specializētās darbnīcas.

Lai ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem nodrošinātu augšanu ģimeniskā vai tai pietuvinātā vidē, Stacijas ielā 13 tiks izveidotas ģimeniskas dzīves apstākļiem līdzīgas dzīvokļa tipa telpas. Ēkā plānots ierīkot arī pašvaldības īres dzīvokļus, lai nodrošinātu pašvaldības funkciju izpildi.

Darbus objektā veic SIA "Delta Construction". Ar uzņēmumu noslēgts līgums par 2 737 712 eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Delta Construction" apgrozījums bija 2,25 miljoni eiro, bet peļņa 92 946 eiro. Finanšu dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē