Uzsāk iekšpagalmu labiekārtošanu Usmas ielā 9 un 11 Ziņas

Uzsāk iekšpagalmu labiekārtošanu Usmas ielā 9 un 11

Trešdiena, 16 jūnijā, 2021

Informāciju sagatavoja Sigita Helēna Blumberga, Sabiedrisko attiecību speciāliste Ventspils pašvaldības P/i "Komunālā pārvalde".

Labiekārtojot daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu Usmas ielā 9 un 11 ir uzsākti asfalta seguma remontdarbi, informē p.i. "Komunālā pārvalde".

Aizvadītajā nedēļā iekšpagalmā tika uzsākti labiekārtošanas darbi, veicot brauktuves seguma demontāžu un betona bruģakmens izbūvi stāvvietai un ietvei. Šonedēļ būvobjektā turpinās betona apmaļu, ietves un stāvvietas konstrukciju izbūve. Iekšpagalmā arī tiks sakārtotas inženierkomunikācijas, paredzot izbūvēt jaunu lietusūdens gūliju un uzstādīt jaunus apgaismojuma balstus. Savukārt nolūkā uzlabot atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūru, jūnija sākumā pagalmā Usmas ielā 13A arī tika izbūvēti 3 jauni 5m3 zemē iebūvēti pazemes sadzīves atkritumu konteineri.

Ventspils pilsētas domes atbalstu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanai ir izmantojuši jau gandrīz 100 māju apsaimniekotāji Ventspilī. Pirmais solis, lai plānotu iekšpagalma labiekārtošanu, ir jāveic daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kur kopā ar mājas pārvaldnieku tiek organizēta kopsapulce, lemjot par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Līdzfinansējuma pieteikumu mājas pārvaldnieks iesniedz pilsētas domē, kas uz kopsapulces lēmuma pamata lūdz finansiālu atbalstu iekšpagalma infrastruktūras sakārtošanai. Līdz šim visi iesniegumi ir atbalstīti un kopā šiem mērķiem no 2012.gada Ventspils pašvaldība ir piešķīrusi jau gandrīz 1 milj. EUR.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 16 dienu portālā
Bija online 18 martā 02:01
Meklētājs būvniecības nozarē