LLU būvniecības studenti aizstāv diplomprojektus Ziņas

LLU būvniecības studenti aizstāv diplomprojektus

Pirmdiena, 7 jūnijā, 2021

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides būvzinātņu fakultātē 3. un 4.jūnijā notika kvalifikācijas un diplomprojektu aizstāvēšana profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas Būvniecība studentu diplomprojektiem un pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas Būvniecība nepilna mācību laika studentu kvalifikācijas darbiem.

Valsts pārbaudījumu komisija (VPK) Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja inženierzinātņu doktora Raimonda Eizenšmita vadībā iepazinās ar studentu sagatavotajiem darbiem. Saskaņā ar LLU Senāta lēmumu komisija strādāja attālināti, izmantojot LLU e-studiju sistēmu.

Studenti darbu aizstāvēšanā parādīja labas zināšanas, un viņu saņemtā vidējā atzīme bija tuva astoņām ballēm, kas vērtējams kā ļoti labs sniegums.

Komisijas augstāko vērtējumu – 10 balles jeb izcili – saņēma Didzis Lipšāns par diplomprojektu Bio graudaugu pārslu un pastas ražotne Dobelē un Kristens Kuļevskis par diplomprojektu Daudzstāvu dzīvojamā ēka Rīgā, K.Barona ielā.

VPK locekļi formulējuši ieteikumus turpmākajam studiju procesam un studentu zināšanu uzlabošanai. Ieteikts studiju laikā lielāku uzmanība pievērst energoefektivitātes, kvalitātes un vides vadības sistēmu apgūšanai, kā arī ugunsdrošības pārskatu sagatavošanai. Jāpaaugstina prasības būvdarbu organizācijas un tehnoloģijas sadaļu izstrādei.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē