Latvijas Universitātes Zinātņu mājā nosvinēti spāru svētki Ziņas

Latvijas Universitātes Zinātņu mājā nosvinēti spāru svētki

Pirmdiena, 21 maijā, 2018

Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājai, kas ir otrā no plānotajām trīs studiju un pētniecības ēkām jaunajā LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, nosvinēti spāru svētki, iezīmējot simbolisku brīdi, kad ir pabeigti apjomīgākie būvdarbi. Būvniecības darbus veic AS "LNK Industries".

Par godu būvniecības apjomīgāko darbu pabeigšanas brīdim LU Zinātņu mājas ēkas jumtu tagad rotā spāru vainags. Pateicoties visiem projektā iesaistītajiem strādniekiem par ieguldīto darbu, svinīgo spāru svētku pasākumu atklāja LU rektors Indriķis Muižnieks un būvnieku pārstāvis AS "LNK Industries" valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

"Šajos spāru svētkos esmu pateicīgs visiem būvniecības procesā iesaistītajiem, bet īpaši - būvuzņēmumam LNK Industries - par ieguldīto darbu un kvalitāti, lai savlaicīgi taptu otrā ēka Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā, kas tiek veidots par vienu no mūsdienīgākajām studiju un zinātnes infrastruktūrām Eiropā. Centrs Torņakalnā top kā nākotnes vajadzībām piemērota studiju un pētniecības vide, pirmkārt, Latvijas studentiem un zinātniekiem. Ticu, ka sadarbība ar būvniekiem būs tikpat veiksmīga līdz projekta realizācijas beigām, un ar jauno gadu Zinātņu māju sāks apdzīvot studenti un akadēmiķi," uzsver LU rektors Indriķis Muižnieks.

"LNK Industries katru dienu gan Latvijā, gan ārvalstīs būvē dažādus objektus - mēs ceļam inovatīvus ostas infrastruktūras objektus, sarežģītus tiltus, modernas rūpnīcas, dzīvojamos namus un daudzus citus objektus. Tomēr šobrīd es esmu īpaši gandarīts par paveikto, jo šodien mēs atzīmējam spāru svētkus - augtāko punktu būvniecības procesā sabiedriski nozīmīgai ēkai Latvijā. Tieši kvalitatīva izglītība ir pamats mūsu valsts nākotnei un moderna mācību vide ir gudrs ieguldījums augstskolas attīstībai. Tādēļ esmu pateicīgs visiem strādniekiem par darbu, kā arī LU vadībai par mums doto uzticību tāpat kā pirmo LU Akadēmiskā centra ēku - Dabas māju - arī otro ēku - Zinātņu māju - būvēt mums AS "LNK Industries," savu gandarījumu par līdz šim paveikto pauž AS "LNK Industries" valdes loceklis Jevgenijs Locovs.

Zinātņu māja tiek celta blakus 2015. gadā atklātajai un AS "LNK Industries" būvētajai Dabas mājai - abas ēkas būs savienotas ar siltinātu pāreju. Zinātņu mājā atradīsies Fizikas un matemātikas fakultāte, Medicīnas fakultāte, 78 mūsdienīgākās zinātniskās un mācību laboratorijas, kā arī 23 auditorijas un semināru telpas. Kopumā tā varēs uzņemt 2000 studentu, un tajā paredzētas 430 darba vietas zinātniekiem un mācībspēkiem.

Par AS "LNK Industries"

AS "LNK Industries" ietilpst holdingā LNK Group un specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā no A līdz Z. AS "LNK Industries" galvenā darbības sfēra ir rūpniecības, civilo un infrastruktūras objektu būvniecība. Uzņēmums specializējas arī transportēšanas tehnoloģisko sistēmu un nestandarta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un uzstādīšanā, kā arī dzelzsbetona un lielgabarīta metālkonstrukciju ražošanā: www.lnk-industries.lv

Par holdingu LNK Group

Holdings LNK Group dibināts 1988. gadā. Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trīs galvenajos virzienos: būvniecībā un ražošanā (LNK Industries), aviācijas tehnikas aprēķinos, testēšanā un apkopē (LNK Aerospace) un nekustamo īpašumu attīstībā (LNK Properties). Vairāk par holdingu LNK Group: www.lnk.lv

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 42 minūtes pirms
Meklētājs būvniecības nozarē