Šogad 61 kultūrvēsturiskā namā Rīgā ar pašvaldības līdzfinansējumu īstenos dažāda mēroga atjaunošanas projektus Ziņas

Šogad 61 kultūrvēsturiskā namā Rīgā ar pašvaldības līdzfinansējumu īstenos dažāda mēroga atjaunošanas projektus

Trešdiena, 5 maijā, 2021

 Šogad 61 kultūrvēsturiskā namā Rīgā ar pašvaldības līdzfinansējumu īstenos dažāda mēroga atjaunošanas projektus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Piektdien, 30.aprīlī, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija apstiprināja konkursa "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021.gada" pirmās kārtas rezultātus.

Konkursa Lielajā programmā apstiprināja 42 projektus, bet Mazajā programmā 19 projektus ar kopējo finansējumu vairāk nekā 828 000 eiro. 

No apstiprinātajiem projektiem 13 ir vēsturiskās koka ēkas, 17 nami ir valsts, reģiona vai vietējās nozīmes pieminekļi, bet 11 ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.

Konkursā apstiprinātie projekti būs jārealizē līdz šā gada 15.novembrim. Pašvaldības līdzfinansējums namīpašniekam tiks piešķirts kompensācijas veidā pēc konkursā pieteiktā projekta īstenošanas un visu projekta ieviešanas izmaksu veikšanas no namīpašnieka puses.

Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgas pilsētas pašvaldība rīko konkursu līdzfinansējuma piešķiršanai kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai. Konkursā namīpašniekiem ir iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas vai restaurācijas darbiem Lielajā programmā 50% apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa saglabāšanai, kā arī Mazajā programmā ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē