Plāno nodot ekspluatācijā Daugavas stadionā izbūvēto ledus halli Ziņas

Plāno nodot ekspluatācijā Daugavas stadionā izbūvēto ledus halli

Piektdiena, 30 aprīlī, 2021

Šodien plānots nodot ekspluatācijā Daugavas stadionā izbūvēto ledus halli, kura paredzēta hokejistiem lietošanā uz pasaules hokeja čempionātu, žurnālistiem pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Severs iepriekš jau ziņoja, ka nākamajā ceturtdienā, 6.maijā, "Arēna Rīga" un Olimpiskais sporta centrs būs pilnībā nodoti pasaules hokeja čempionāta vajadzībām. Olimpiskā sporta centra futbola zonā mākslīgo zālāju jau klāj ledus viena centimetra biezumā.

Savukārt bažas radīja Daugavas stadiona treniņa halle. Severs sacīja, ka Daugavas stadiona treniņa halles būvnieki vēl joprojām sola, ka līdz 30.aprīlim stadions būs nodots ekspluatācijā un ledus ne vēlāk kā 11.maijā un 12.maijā būs uzsaldēts pilnā apmērā, kas ir vismaz piecu centimetru biezumā. Severs ir pārliecināts, ka būvnieki paspēs un arī treniņu halle būs gatavībā hokejistiem lietošanai. Viņš uzsvēra, ka, nododot Daugavas stadiona treniņa halli ekspluatācijā, uzsaldētam ledum nav jābūt.

LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā hokeja federācijas (IIHF) padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 14 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē