Tiks izveidotas jaunas sociālās mājas un atjaunoti apstādījumi parkos un promenādēs Ziņas

Tiks izveidotas jaunas sociālās mājas un atjaunoti apstādījumi parkos un promenādēs

Otrdiena, 16 maijā, 2017

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments sagatavoto departamenta rīcības plānu un investīciju programmu 2017.-2019. gadam.


Abos šajos dokumentos ir konkrēti projekti, kurus departaments sadarbībā ar citām pašvaldības institūcijām plāno veikt, lai Rīgā būtu kvalitatīva dzīves vide un pieejams mājoklis. Ir sagatavoti projekti, kas risinās klaiņojošo dzīvnieku problēmu, veicinās sadzīves atkritumu šķirošanu, jaunu zaļo zonu izveidi un labiekārtošanu, kā arī padarīs pieejamākas Rīgas ūdenstilpes.

Mājokļu un vides departaments iecerējis veltīt uzmanību Mazjumpravmuižas – kultūrvēsturiskās teritorijas pie Daugavas renovācijai un labiekārtošanai, ierīkot apstādījumus gar Juglas promenādi ar zemsedzes stādījumiem, košumkrūmiem un kokiem, sakārtot dzīvojamo apkaimi Čiekurkalnā, regulāri atjaunot stādījumus sabiedrisko apstādījumu teritorijās.

Plānots pilnveidot sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, nodrošinot atkritumu šķirošanas iespējas tuvu dzīvesvieta, izbūvēt lielgabarīta un šķiroto atkritumu savākšanas laukumus, katrā Daugavas pusē izveidot pa vienam laukumam bioloģiski kompostējamajiem atkritumiem, lai tos pēc tam komposta veidā varētu atgriezt atpakaļ vidē. Tāpat plānots uzstādīt jauna veida konteinerus pie I Meža kapiem, II Meža kapiem, Raiņa kapiem un Matīsa kapiem zaļo atkritumu savākšanai.

Departaments plāno pārbūvēt vairākas pašvaldības īpašumā esošas mājas, izveidojot tajās atsevišķus dzīvokļus, kā arī aprīkot šīs mājas ar pacēlājiem un ierīkot servisa dzīvokļus personām ar funkcionāliem ierobežojumiem. Iecerēts pārbūvēt dažādu sociālo grupu kopdzīvojamās (kopmītņu tipa) mājas Prūšu ielā 25A, kur varēs izveidot 200 dzīvokļus, E.Smiļģa ielā 44, aplēsts, ka te varētu būt 120 dzīvokļi, Ziepju ielā 11, Valmieras ielā 24, Ieriķu ielā 2A, Ieriķu ielā 2B, Viestura prospektā 73. Savukārt sadarbībā ar SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” Bolderājā tiks celtas jaunas sociālās dzīvojamās un daudzdzīvokļu īres māju Mežrozīšu ielas un Stūrmaņu ielas teritorijā.

Lielāka uzmanība tiks veltīta pilsētas ūdenstilpju apsaimniekošanai un sakopšanai, regulārai peldvietu apsekošanai, Daugavas promenādes (4 km garumā) apsaimniekošanai, Daugavas kreisā krasta sakārtošana, rekonstruējot Mūkusalas ielas krasta promenādi, Kīleveina grāvja sanācijai, tāpat iecerēts rekonstruēt mazizmēra kuģošanas līdzekļu piestātni Kanāla ielā Juglas–Baltezera kanālā, tīrīt un atjaunot mazo upīšu un grāvju gultnes.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē