SENDVIČA PANELIS – KĀ IZVĒLĒTIES ĪSTO ? Aktuālie padomi

SENDVIČA PANELIS – KĀ IZVĒLĒTIES ĪSTO ?

Piektdiena, 2 jūlijā, 2021

KAS IR SENDVIČPANELIS ?

Sendvičtipa panelis ir materiāls, kas ieguvis ļoti lielu atsaucību būvniecības nozarē tā neiespējamo iespēju dēļ. To visplašāk izmanto ēku sienu un jumtu izbūvei, taču visefektīvāk tas sevi ir pierādījis tieši rūpniecisko objektu būvniecībā pateicoties tā salīdzinoši zemajām izmaksām un montāžas ātrumam, šiem paneļiem tirgū gandrīz vai nav konkurentu. Sendviča paneļi tiek izgatavoti nepārtraukta ražošanas procesa gaitā, kurā ietilpst izolējošās vidējās kārtas savienošana ar ārējām apdares loksnēm, parasti tās ir metāliskas lameles kur gala rezultātā iegūstam paneli (sendviču), kurš sastāv no vairākiem slāņiem. Metāliskie slāņi sendvičpaneli pasargā no atmosfēras faktoriem, tādiem, kā lietus ūdens un sniegs, vienlaicīgi tiem ir arī ne mazāk nozīmīga dekoratīva funkcija, jo kuram gan patīk vienmuļa ēkas fasāde.

Sendviča paneļa metāliskās daļas tiek speciāli izstrādātas tā, lai tām būtu augsta noturība pret koroziju, kā arī lai tas saglabātu savus parametrus pie augsta kontakta ar mitrumu, ūdens tvaikiem, sniegu, ķīmiskām vielām un citiem nelabvēlīgiem faktoriem, kas varētu ietekmēt sendvičpaneļu ilgmūžību.
Vidējās daļas uzdevums, kura izgatavota no poliizocianurāta putām PIR, putuplasta EPS vai minerālvates MWF, ir galvenokārt nodrošināt siltuma un skaņas izolāciju, tās kopā ar apšuvuma loksnēm kļūst par ideālu barjeru, kas pasargā mūsu ēku no uguns, sniega, vēja, temperatūras un citiem nelabvēlīgiem faktoriem.

SENDVIČA PANEĻU PLUSI

ILGS EKSPLUATĀCIJAS LAIKS – Pateicoties sendviču paneļu izgatavošanas īpatnībām tiem ir lieliska aizsardzība pret klimatiskajiem apstākļiem, kas garantē ļoti ilgu paneļu ekspluatācijas laiku – ilgmūžību.

HERMĒTISKUMS – Pateicoties precīziem sendvičapaneļu savienojumiem, ar noteikumu ka tiek ievēroti ražotāja montāžas nosacījumi, iegūstam pilnīgu objekta hermētiskumu uz ilgiem gadu desmitiem.
SKAŅAS IZOLĀCIJA – Konsultējoties ar ražotāju un izvēloties tieši jums piemērotāko paneļa vidējo slāni, varam iegūt patiešām ideālus skaņas izolācijas parametrus. Tie ir īpaši svarīgi aizsardzībai no ārējām skaņām un trokšņu izplatības ēkas iekštelpās, ko rada ražošanas process, kā arī ne mazāk svarīgi samazinot tehnoloģiskā procesa radītos trokšņu izplatību ārpus ēkas, it īpaši ja ražošanas ēka atrodas blīvi apdzīvotā teritorijā.
 UGUNSDROŠĪBA – Izmantojot atbilstoša veida vidējo slāni, iespējams panākt pat ugunsdrošības klasi EI120 (minerālvate), kas ļauj nodrošināt drošus evakuācijas ceļus personālam uguns nelaimes gadījumā, kā arī atdalīt uguns izplatības zonas.
ĀTRA MONTĀŽA un ZEMAS BŪVNIECĪBAS IZMAKSAS – pateicoties ātrai montāžai un materiāla izmaksām iegūstam lielisku kopējo ekonomiju un ne tikai, jo nākotnē pie pareizi izvēlēta materiāla mums būs daudz zemāki objekta ekspluatācijas izdevumi. Panelim kas izgatavots no PIR putām ar biezumu 50 mm, ir tāds pats siltuma vadītspējas koeficients U, – kā gāzbetona sienai ar biezumu 750 mm, keramiskajam blokam 600 mm vai sienai no ķieģeļiem ar biezumu 1900 mm.
NESTSPĒJA – Jumta seguma sendviča paneļi, atkarībā no to biezuma un klimatiskās zonas, iztur sniega un vēja slodzi starp jumta balstiem kas ir pat vairāk kā 3 m plati. Sienas paneļus vairumā gadījumu izmanto ar balstu attālumu kas ir pat līdz 6m platumam, šādi nodrošinot reālu nesošo konstrukciju ekonomiju kā rezultātā iegūstam kopējo izmaksu samazināšanos visam objektam kopumā.
ZAĻĀ DOMĀŠANA – Aprēķini liecina, ka kopējās sendviča paneļu izmaksas objektam, ko izmanto objekta siltināšanai atmaksājas vidēji divu līdz trīs gadu ekspluatācijas laikā. Tāpat ražošanā izmantojamās izejvielas var pārstrādāt un atkārtoti izmantot. Metāls bez problēmām tiek pārstrādāts atkārtoti, bet materiāls no kuriem tiek izgatavots sendviča paneļa vidējais slānis arī tiek atkārtoti pārstrādāts, bet pašu paneļu ražošanas process nekaitē cilvēkam vai apkārtējai videi.

sendvica panelis, snedicpanela montaza, sendvica panela piezums, sendvica panelis varupats.lv, sendvicpanelis izoplat

SENDVIČPANEĻU PIELIETOJUMS

Sendvičpaneļus visplašāk izmanto noliktavu telpu būvniecībā, ražošanas cehos, nelielos un lielos tirdzniecības objektos, sabiedriskas nozīmes ēkās kā piemēram: sporta zāles un baseinu būvēs, lauksaimniecības nozīmes būvēs – liellopu fermās, vistu fermās, baseinos un telpās, kas paredzētas šampinjonu audzēšanai, tāpat tos var izmantot pat objektos kur nepieciešamas augstas higēnas prasības un tīrība, noturība pret ķīmiskiem faktoriem, kas rodas pārtikas produktu ražošanas procesā.
Paneļi IZOPANEL var tikt izmantoti objektu iekšējo un ārējo sienu, jumtu, pat iekarināmo griestu celtniecībā, piemēram cehos ar papildus „tropu” veida aizkaru, ar noteikumu, ka tiek izmantoti atbilstoši segumi, paneļi var nodrošināt izturību teritorijās ar lielu sāls koncentrāciju (piemēram, piejūras reģionos) vai zonās ar pastiprināti netīru ražošanas procesu.
Kas ir interesanti – sendviča tipa paneļus to energoefektivitātes un ātrās montāžas dēļ sāk aizvien plašāk pielietot arī privātmāju jumtu un daļēju sienu  ieklāšanā.

sendviča paneli uz jumta, privatmajas jumta no sendvica paneliem, sendvica paneli uz jumta, varupats.lv

SENDVIČPANEĻU VEIDI

EKONOMISKAIS –  šie paneļi ar putu polistirola siltinājuma slāni (EPS), būs cenas ziņā visdraudzīgākais risinājums, pārsvarā noliktavām, kur nebūs paaugstinātas prasības siltumizolējošajam slānim.
UGUNSIZTURĪGAIS – paaugstinātas ugunsizturības paneļus ar minerālvates siltinājuma slāni (MWF), parsvarā izmanto ēkās, kur nepieciešamas augstas prasības uguns izpaltībai.
SILTUMIZOLĒJOŠAIS – sendvičpanelis, kas pildīts ar poliuretāna slāni (PIR), nodrošinās vislabāko siltumizolāciju apmierinot pat visprasīgākās vēlmes klientam.

sendvicpaneli izopanel, sendvicpanelis varupats.lv, swbdvica panelis
sendvicpaneli no eps, sendvica paneli vates, sendvicpanelu savienojumi, sendvicpaneli jumtam, sendvicpaneli sienai, sendvica paneli

Jumta paneļi pieejami – 1080mm plati ar biezumu no 60-250mm un līdz pat 13 metru garumam.
Sienas paneļi pieejami – 1150mm plati ar biezumu no 40-250mm un līdz pat 13 metru garumam.
Zinot nepieciešamo paneļu garumu, biezumu un paneļu veidu, IZOPNAEL apreiķinās jūsu materiāla kopējās izmaksas un ieteiks visizdevīgāko risinājumu tieši jums.
Putaplasta (EPS) sendvičpaneļu cenas sākot no 16,30eur/m2
Poliuretāna (PIR) sendvičpaneļu cenas sākot no 16,50eur/m2
Minerālvates (MWF) sendvičpaneļu cenas sākot no 20,50eur/m2
Derīgi zināt – Pēc pasūtījuma noformēšanas, to ražosana un piegāde aizņems aptuveni 4 nedēļas, bet mazāki apjomi pieejami arī noliktavā Rīgā, Brīvības gatvē 201e.

sendvica panelis, snedicpanela montaza, sendvica panela piezums, sendvica panelis varupats.lv, sendvicpanelis izoplat

DIZAINS

Būvniecības sektorā jau kādu laiku varam aizmirst par ēkām, kas būtu tikai funkcionālas. Mūsdienu būvniecības tendences pieprasa, lai ēkas iekļautos kopējā ainavā, izskatītos estētiskas, tādēļ arī sendvičpaneļu ražotāja IZOPANEL piedāvājumā ir plaša pieejamo krāsu gamma un ne tikai, jo IZOPANEL piedāvā daudzpusīgu izvēli arī metāla profiliem.

sendvicu panelu krasa, izopanel krasa, izopanel senvica panelu krasa ral, varupats.lv
sendvic

MONTĀŽA

IZOPANEL piedāvā lielisku iespēju samazināt montāžas izmaksas palielinot darba ražīgumu. Noslēpums atrodams sendvičpaneļu vakuma pacēlājā ar kuru varēsiet droši un ērti pārvietot sendvičpaneļus montāžas laikā, samazinot citas tehnikas vienības izmaksas būs iespēja ieklāt lielas paltības ar minimālu darbinieku skaitu. Pacēlājs ir kompakts, viegli pārvietojams un uzstādāms. Lielākais plus ko atzinuši montāžnieki, ir izmantojot vakuma sendvičpaneļu pacēlāju līdz 90% samazinās risks traumēt tērauda lokšņu pārklājumu montāžas laikā.

IZOPANEL

 Uzņēmums IZOPANEL jau 25 gadus piedāvā augstākās kvalitātes sendvičpaneļus un sīki seko līdzi ražošanas procesiem, nemitīgi uzlabojot kvalitāti, par ko liecina neskaitāmie sadarbības partneri un apmierinātie klienti gandrīz visā pasaulē.
IZOPANEL ir svarīgi lai ikviens klients būtu apmierināts un tā izvēlētais materiāls kalpotu ilgi, tādēļ pirms sendvičpaneļu pasūtīšanas tiek sniegtas konsultācijas, aprēķini un piedāvāti tieši jums izdevīgākie risinājumi. Izopanel klients viennozīmīgi ir partneris ar kuru esam ieinteresēti sadarboties ilgtermiņā.
 
izopanel.lv, sendvicpaneli izopanel, izopanel razotie sendvici, sendvica paneli izopanel

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē