Ventspilī sākta topošā daudzfunkcionālā pakalpojumu centra pamatu plātnes betonēšana Ziņas

Ventspilī sākta topošā daudzfunkcionālā pakalpojumu centra pamatu plātnes betonēšana

Otrdiena, 30 martā, 2021

Šonedēļ Ventspilī, Kuldīgas ielā 138, kur norit daudzfunkcionālā pakalpojumu centra būvniecība, sākta pamatu plātnes betonēšana, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" ražošanas direktore Ilze Zēberga.

Atbilstoši būvprojektam vairāk nekā 18 metru dziļumā izbūvēti 45 urbpāļi, uz kuriem tiks balstīta monolīta dzelzsbetona plātne tālākai ēkas konstrukciju būvniecībai.

Zēberga stāstīja, ka pēc izbūvēto pāļu slogošanas šomēnes apbūves laukumā veikta arī ģeotekstila ieklāšana un smilts piebēršana, kā arī grunts ūdens nosūknēšana.

Jaunais objekts, līdzīgi kā Pārventas bibliotēka, būs mikrorajona kultūras un sabiedriskais centrs, kas pildīs sabiedrības izglītības, informācijas un kultūras funkcijas. Jaunajā ēkā paredzētas plašas telpas gan bibliotēkai, gan arī dažādu pasākumu norisei. Papildus bibliotēkas pamatpakalpojumiem centrs piedāvās dažādus izstāžu un koncertu ciklus, interešu klubus, kā arī jaunus pakalpojumus, kas saistīti ar tradicionālā dzīvesveida un savdabības saglabāšanu tādās jomās kā ventiņu valoda, folklora, latviskā dzīvesziņa, seno arodu prasmes, literatūra un rakstniecība, kultūras un dabas mantojuma saglabāšana, norādīja Zēberga.

Būvdarbi tiek īstenoti projektā "Daudzfunkcionālā pakalpojumu centra izveide Gāliņciemā". Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 2 851 509 eiro, tai skaitā, attiecināmās izmaksas 2 806 193 eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 2 385 264 eiro jeb 85% no attiecināmajām izmaksām, valsts budžeta dotācija 84 186 eiro jeb 3% no attiecināmajām izmaksām un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums 336 743 eiro jeb 12% no attiecināmajām izmaksām.

Projektu īsteno pašvaldības iestāde "Ventspils bibliotēka" sadarbībā ar pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē