Saldū bērni sāk mācības rekonstruētajā bērnudārzā Zīlīte Ziņas

Saldū bērni sāk mācības rekonstruētajā bērnudārzā Zīlīte

Otrdiena, 2 martā, 2021

Šodien Saldū bērni sāk mācības rekonstruētajā bērnudārzā "Zīlīte", aģentūru LETA informēja Saldus novada sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

Bērnudārza rekonstrukcija izmaksāja 441 154 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP) uzsver, ka bērnudārza rekonstrukcija paveikta par pašvaldības budžeta līdzekļiem, neņemot aizņēmumu. Vēl notiek visas procedūras, lai jau vasarā bērniem būtu arī jaunas nojumes.

Rekonstrukcijas laikā "Zīlīte" piedzīvojusi pamatīgas pārmaiņas un ēka atdzimusi no jauna. Saldus novada pašvaldības galvenais būvinženieris Normunds Ozoliņš pastāstīja, ka tika veikta bērnudārza ēkas un virtuves daļas fasādes pamatu siltināšana un dekoratīvā apmetuma apdare. Nomainīti ēkas apkures, ūdensvada, kanalizācijas un elektrības inženiertīkli. Ēkai tika ierīkots jauns siltummezgls. Pilnībā izremontētas visas sešas grupu telpas, pirmā stāva zāle un administrācijas telpas, četri sanmezgli, kāpņu telpas un gaitenis. Visās grupu virtuvēs uzstādītas trauku mazgājamās mašīnas. Ieejas durvis aprīkotas ar kodu atslēgām.

Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" trešdien, 3.martā, atzīmēs iestādes 46.dzimšanas dienu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē