Tiešsaistē notiks vairāki Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumi Ziņas

Tiešsaistē notiks vairāki Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumi

Trešdiena, 24 februārī, 2021

Šodien tiešsaistē notiks vairāki Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumi, liecina pasākuma programma.

Šodien plkst.15 tiešsaistē norisināsies svinīgā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Madonas biznesa inkubatora atbalsta vienības Gulbenē atklāšana, kurā piedalīsies Gulbenes novada pašvaldības vadītājs Normunds Audzišs (LZS), LIAA direktora vietniece Iveta Strupkāje, LIAA Madonas Biznesa inkubatora vadītāja Iveta Vabule. Sava pieredzē dalīsies vairāki uzņēmēji, proti, Uldis Misiņš no SIA "Avoti SWF", Edgars Birže no SIA "Leff", kas pārstāv plūdlīniju parketa grīdu zīmolu "Quite", bērnu apģērbu zīmola "Cibric" vadītāja Egija Kliesmete.

Tie, kuri pieslēgsies pasākumam, varēs apskatīt jaunās telpas, iepazīties ar darbiniekiem, uzzināt par iespējam, ko jaunajiem uzņēmējiem piedāvās šī atbalsta vienība.

Vēlāk plkst.16 notiks tiešsaistes vebinārs "Viedo tehnoloģiju ieviešana Valmieras pilsētas apgaismojuma sistēmā". Šonedēļ Valmierā noslēdzas projekts "Viedo tehnoloģiju ieviešana Valmieras pilsētas apgaismojuma sistēmā", paredzot 452 nātrija gāzizlādes ielu apgaismojuma spuldžu nomaiņu pret energoefektīvajām gaismu izstarojošajām diodēm (LED) ar viedajiem sensoriem un viedo apgaismojuma vadības sistēmu.

Vebināra laikā projekta vadītājs, Valmieras pilsētas pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāja vietnieks Gints Bērtiņš pastāstīs par projektā paveikto, skaidros, kādi ir viedā apgaismojuma sistēmas darbības principi un kā pilsētā ieviestie apgaismojuma sistēmas uzlabojumi palīdzēs ietaupīt elektroenerģiju, samazināt oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzumu un ietekmi uz klimatu.

Vebināru būs iespējams vērot un uzdot jautājumus Valmieras pilsētas pašvaldības "Youtube" kontā un Vidzemes Inovāciju nedēļas mājaslapā.

Laikā no plkst.10 līdz 12 notiks diskusija "Vai atpūta labiekārtotā dabā mums visur pienākas bez maksas?", kurā runās par dabas taku un dabas mantojuma objektu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Diskusiju varēs vērot Vidzemes plānošanas reģiona "Youtube" kanālā

No plks.10 līdz 11.40 būs skatāma konference "Blīvi apdzīvotas teritorijas", kurā varēs uzzināt, kas ir blīvi apdzīvotas teritorijas, kādas ir tās pielietošanas iespējas. Savā pieredzē dalīsies Mārupes pašvaldība, kas izmanto šīs teritorijas ūdenssaimniecībā, kā arī pieejamos rīkus tiešsaistē.

No plkst.15 līdz 16 RTU Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Attīstības aģentūru organizē informatīvu tiešsaistes semināru uzņēmējiem, kurā ikviens interesents varēs uzzināt vairāk par desmit inovāciju tipiem, ar kuru palīdzību iespējams pilnveidot savu biznesu.

LETA jau vēstīja, ka Vidzemes inovāciju nedēļa notiek trešo reizi. To organizē Vidzemes plānošanas reģions.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē