Pabeigta jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta ēkas projektēšana Ziņas

Pabeigta jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta ēkas projektēšana

Ceturtdiena, 18 februārī, 2021

Pabeigta jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas ēkas un sporta ēkas projektēšana, aģentūra LETA noskaidroja Ogres novada pašvaldībā.

2018.gada 26.janvārī Ogres novada pašvaldība noslēdza ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru Sadarbības līgumu par Eiropas Savienības (ES) fonda projekta īstenošanu "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā".

Līdz šim projektā jau realizētas vairākas aktivitātes, tai skaitā Ogres 1.vidusskolā veikti mācību kabinetu remonti un pārbūve, mācību kabinetu aprīkojuma piegāde, esošo inženiertīklu pārbūve un atjaunošana, LED apgaismojuma izbūve vidusskolas sporta zālē, digitālo mācību līdzekļu iegāde, kā arī izbūvēts un aprīkots āra sporta stadions.

Vienlaikus pašvaldībā informēja, ka projekta apjomīgākie darbi un attiecīgi arī finansējuma apjoms saistās ar Ogres pašvaldībai tik svarīgās jaunās ģimnāzijas ēkas un tai nepieciešamās sporta infrastruktūras būvniecības īstenošanu.

Minētajā ēku kompleksā plānots nodrošināt mācību procesu 600 izglītojamajiem. Pašlaik ir izstrādāti būvprojekti skolas un sporta ēku būvniecībai. Ceturtdien arī noslēgts līgums par būvprojektu ekspertīzes un būvuzraudzības veikšanu. Pēc ekspertīzes pozitīva slēdziena saņemšanas tiks uzsākti ēku būvdarbi.

Jau ziņots, ka 2020.gada aprīlī tika noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "MMG" par 21,15 miljoniem eiro, kas konkursa kārtībā ieguva tiesības veikt ģimnāzijas ēkas un tās sporta ēkas projektēšanu un būvniecību Ogrē, Meža prospektā 17.

Ogres Valsts ģimnāzijas mācību procesu pārvietošana uz jaunām, modernām telpām ļaus ievērojami uzlabot mācību apstākļus gan Ogres sākumskolā, gan Ogres 1. vidusskolā, kur sākumskolas klašu skolēniem klases ierīkotas nepiemērotās telpās, sekmēs to, lai tiktu sasniegti galvenie nozares ministrijas  izvirzītie mērķi, kas saistās ar tieši ģimnāziju mācību procesa un vides pilnveidošanu, uzlabošanu, kā arī ļaus realizēt iespējamos scenārijus skolu tīkla optimizācijas gadījumā, piebilda pašvaldībā.

Paredzams, ka jaunā skolas un sporta ēka savas durvis varētu vērt 2022.gada septembrī.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē