Rēzeknē modernizē ielu apgaismojumu Ziņas

Rēzeknē modernizē ielu apgaismojumu

Piektdiena, 12 februārī, 2021

Rēzeknē turpinās pilsētas apgaismojuma infrastruktūras modernizācija. Atbilstoši noslēgtajam līgumam ar personu apvienību LTREX uzstādīti 454 jaunie energoefektīvie LED gaismekļi ar kustības sensoriem un auto plūsmas detektoriem un turpinās darbs pie viedās apgaismojuma sistēmas regulēšanas un programmēšanas, ziņo Rēzeknes pilsētas pašvaldība.

Darbi veikti Kosmonautu, Ziemeļu, Lubānas, Dārzu, 18.novembra, Jupatovkas, Pulkveža Brieža, V.Seiles, Kr.Valdemāra, Rēznas, Sprūževas ielā, Strādnieku šķērsielā un ielās Stādītā meža rajonā.

Rēzeknes pilsētas dome sadarbībā ar personu apvienību LTREX februārī organizēs apmācību semināru par pilsētas viedo ielu apgaismojuma sistēmu. Semināra mērķis ir paaugstināt pašvaldības ielu publiskā apgaismojuma infrastruktūras apkalpošanas personāla un sistēmas uzturētāju zināšanas un izpratni par EKII projekta īstenotajām aktivitātēm un rezultātiem, iemācīties darboties ar viedo publisko ielu apgaismojuma sistēmu, lai nodrošinātu to ilgtspējīgu darbību un enerģijas patēriņa ietaupījumu. Šī pasākuma laikā tiks apskatīta modernizētās sistēmas darbība, izskaidrotas viedo pilsētvides tehnoloģiju un apgaismes ķermeņu funkcijas.

Apgaismojuma modernizācijas darbi notiek projektā Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām apgaismojuma tehnoloģijām Rēzeknes pilsētā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 8 dienu portālā
Bija online 38 minūtes pirms
Meklētājs būvniecības nozarē