iCotton nodod ekspluatācijā jaunu rūpnīcu Liepājā Ziņas

iCotton nodod ekspluatācijā jaunu rūpnīcu Liepājā

Ceturtdiena, 11 februārī, 2021

Pagājušajā nedēļā SIA iCotton nodeva un Liepājas pašvaldības iestādes Būvvaldes komisija pieņēma ekspluatācijā jauno ražošanas ēku Pulvera ielā 4A, Liepājā, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvalde.

Jaunā ražotne ir izbūvēta blakus jau esošajām iCotton ražošanas ēkām ar kopējo platību 5942 m2. Investīcijas būvniecībā ir aptuveni 4 miljoni eiro, bet modernajās ražošanas iekārtās aptuveni 11,4 miljoni eiro. Jaunās ražošanas telpas ļaus uzņēmumam dubultot ražošanas jaudu, apgrozījumu un radīs līdz gada beigām vismaz 120 jaunas darbavietas.

Jaunā SIA iCotton ražotne plāno darbu sākt februāra beigās, kad noslēgsies kokvilnas pārstrādes līnijas uzstādīšana. Jaunā kokvilnas pārstrādes līnija būs ar divas reiz lielāku ražošanas jaudu un izgatavos inovatīvu kokvilnas materiālu, ko izmantos kā izejvielu citu higiēnas izstrādājumu ražošanā.

“Šī ir pirmā šogad ekspluatācijā nodotā rūpnīca, taču darbs pie šī projekta sākās jau 2016.gadā – projekts nebija vienkāršs, pašvaldībai un Liepājas SEZ pārvaldei nācās veikt daudz darba, palīdzot uzņēmumam pārvarēt daudzus šķēršļus – prieks, ka ieguldītais darbs ir nesis augļus, un rūpnīca ir uzbūvēta Liepājā, nevis ārpus Latvijas”, atzīst Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Uzņēmums 2021.gadā uzstādīs divas modernas līnijas sieviešu higiēnas preču izgatavošanai, būs arī divu veidu higiēnas salvešu ražošanas līnija un līnija autiņbiksīšu ražošanai. SIA iCotton valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis uzsver, ka jaunā ražotne ir nozīmīgs izaugsmes solis, kas ļaus gada apgrozījumu no 26 miljoniem eiro 2020.gadā palielināt līdz vismaz 46 miljoniem eiro 2021.gadā.

Liepājas pašvaldības iestādes Būvvaldes komisija atzinīgi novērtēja ražotnes apdares interesanto risinājumu un teritorijas labiekārtojumu, kas ietver arī jaunus apstādījumus joslā starp ielu un ražotni.

SIA iCotton savu pirmo ražotni Liepājā atvēra 2013.gada pavasarī, kad sāka mitro salvešu ražošanu LSEZ SIA Lauma Fabrics telpās Ziemeļu ielā 19, Liepājā, bet 2016.gada pavasarī atvēra jaunu ražotni Krūmu ielā 78, Liepājā, lai izgatavotu neausto kokvilnas audumu un kokvilnas vates diskus.

Aptuveni 95% no savas produkcijas uzņēmums eksportējot uz Ķīnu, Itāliju, Krieviju, Lielbritāniju un daudzām citām valstīm. Jau pirms vairākiem gadiem uzņēmums sapratis, ka pieprasījums pēc tā precēm pārsniedz saražotā apjomus, tāpēc pieņemts lēmums par rūpnīcas paplašināšanu. SIA iCotton valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis novērtē Liepājas uzņēmējdarbības vidi, pašvaldības un Liepājas SEZ pārvaldes atbalstu, kas veicinājis tik strauju uzņēmuma attīstību.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 3 dienas portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē