Siguldas novadā lems par nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņa pārcelšanu Ziņas

Siguldas novadā lems par nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņa pārcelšanu

Pirmdiena, 1 februārī, 2021

Siguldas novada pašvaldība šodien plāno lemt par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksāšanas termiņa pārcelšanu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktos Covid-19 ierobežojumus, Siguldas novada domes sēdē šodien lems par šā gada NĪN maksāšanas termiņa pārcelšanu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu - 2021.gada 15.novembri, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus.

Tādējādi gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem pašvaldība neaprēķinās nokavējuma naudu, kura likumā noteiktā kārtībā būtu nosakāma par samaksas termiņa neievērošanu, skaidro Brikmane.

Viņa norāda, ka pašvaldības nodokļu administratori februāra sākumā sāks NĪN maksāšanas paziņojumu izsūtīšanu. Iedzīvotāji, kuri vēl nav paguvuši pieteikties paziņojumu saņemšanai e-pastā, var aizpildīt pieteikuma veidlapu pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" vai vietnē "www.epakalpojumi.lv". Iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, var sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi "pasts@sigulda.lv". Tāpat parakstītu iesniegumu var nogādāt uz Pils ielu 16 vai Zinātnes ielu 7, kur to var iemest pastkastē, ko regulāri pārbauda klientu apkalpošanas speciālisti.

Ja NĪN maksātājs līdz 15.februārim nebūs saņēmis maksāšanas paziņojumu, par to jāinformē pašvaldības NĪN administratori.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē