Metāla durvis mājoklim  drošība, komforts un stils par pieņemamu cenu Aktuālie padomi

Metāla durvis mājoklim drošība, komforts un stils par pieņemamu cenu

Otrdiena, 15 decembrī, 2020

Māja un durvis ir nedalāmi jēdzieni. Tieši ārdurvis ir tās, kas nodrošina ieeju telpās, bet tajā pašā laikā liedz ienākšanu nelūgtiem viesiem. Līdz ar ko katrs cilvēks agrāk vai vēlāk saskaras ar durvju izvēles nepieciešamību, ievācoties jaunajā mājoklī vai remontējot esošo. Un tas ir diezgan nopietns jautājums. Jāapsver vairāki svarīgi momenti un jāizvēlas labākais modelis no cenas-kvalitātes attiecības viedokļa. Plašais piedāvājums tirgū nepadara šo izvēli vieglāku. Durvis atšķiras pēc biezuma, apdares materiāla, slēdzenes tipa u.c. svarīgiem parametriem. Nozīme tiek pievērsta arī dizainam. Taču pirmais un svarīgākais, no kā ir atkarīga izvēle, ir un paliek durvju izgatavošanas materiāls. Un te bez vilcināšanās var teikt: par favorītiem tirgū ir atzītas metāla durvis, kas saistās ar tālāk minētajām priekšrocībām.

  • Augsta drošības pakāpe. Aizsardzība pret uzlaušanu ir ļoti svarīga mūsdienu reālijās. Pirmkārt, drošību nodrošina izturīga metāla plātne, kas izslēdz iespēju deformēt/pārgriezt durvis ar mehāniskajiem instrumentiem. Otrkārt, - kvalitatīva un sarežģīta slēdzeņu sistēma.

  • Augsta skaņas un siltuma izolācija, uguns un mitruma necaurlaidība. Metāliskā virsma savienojumā ar kvalitatīvu apdari izcili pasargā no nelabvēlīgo laikapstākļu ietekmes – lietus, krusas, sniega, vēja. Savukārt durvju iekšpusē esošais pildījums izolē skaņas un pasargā no temperatūras svārstībām, garantējot iekštelpās siltumu un omulību.

  • Pievilcīgs, mūsdienīgs dizains visplašākajā izvēlē.

  • Pieņemamas cenas. Metāla durvju cenas patiešām ir ļoti demokrātiskas un ļauj iegādāties tās gandrīz jebkurai ģimenei. Tikai paši izturīgākie modeļi ar speciālu drošības sistēmu maksā četrciparu skaitļu summas, pārējos gadījumos Jūs varēsiet tikt pie kvalitatīvām un ilgmūžīgām durvīm par dažiem simtiem eiro.  

Tāds priekšrocību kopums ļauj secināt, ka neatkarībā no modeļa, metāla durvis pārspēj mazāk izturīgas koka vai PVC konstrukcijas, kuras labāk izvēlēties ēkām apsargātās teritorijās (viesnīcām, sabiedriskajām ēkām u.c.). Tāpēc nav brīnums, ka tieši metāla konstrukcijas ir populārākā izvēle dzīvojamām telpām – privātmājām, dzīvokļiem, vasarnīcām. Visur tās rūpējas par savu saimnieku drošību un rada komfortablus apstākļus dzīvošanai un darbam. Turklāt izskatās organiski, papildinot fasādes interjeru. Nepieciešams tikai atrast savam budžetam un gaumei atbilstošāko modeli!

metala durvis dzivokli

Svarīgākie novērtēšanas kritēriji

Ja esat nobriedis par labu metāla ārdurvīm, vajadzēs nedaudz iedziļināties to raksturlielumos. Protams, visvienkāršāk ir iegādāties modeli, kas iepaticies vizuāli, atbilst vajadzīgajiem izmēriem un nav dārgs. Taču, ja vēlaties kvalitatīvu izstrādājumu daudziem gadiem, novērtējiet tālāk norādītos kritērijus un atrodiet variantu ar vislabāko kvalitātes un cenas attiecību!

 

Durvju biezums ir tas rādītājs, kam pievērst sākotnējo un pastiprinātu uzmanību, jo primāri no tā būs atkarīga Jūsu drošība. Uzskata, ka durvju vērtnei optimālā variantā jābūt vismaz 5-6 cm biezai. Novērtējiet arī ārējās metāla loksnes biezumu - tai jābūt vismaz 1,2-1,5 mm robežās. Ja loksne ir biezāka - lieliski! Tā garantēs papildus drošību. Savukārt, ja plānāka par 1 mm, to jau var izdurt pat ar parasto virtuves nazi. Tāpēc tieši norādītie minimālie lielumi ir raksturīgi kvalitatīvām un izturīgām durvīm, kuras grūti deformēt ar mehāniskiem instrumentiem. Tāpat šāds biezums ļauj piepildīt durvis ar visiem nepieciešamajiem izolācijas materiāliem, kas ir otrais svarīgākais raksturlielums.

 

Pildījums. Tas kalpo kā skaņas un siltuma izolācijas materiāls, kā arī pastiprina durvju izturību. Bieži vien ražotāji piepilda durvis ar tādiem lētiem materiāliem, kā putuplasts, porolons, sintepons u.c. Diemžēl tie ir ļoti neefektīvi un nenodrošina pienācīgu siltuma un skaņas izolāciju. Tādēļ noteikti pievērsiet uzmanību norādei par durvju izolācijas materiālu un izvēlieties modeļus ar poliuretāna putām, minerālvati un tml. kvalitatīviem materiāliem. Tie nodrošinās visaugstāko siltuma necaurlaidības koeficientu un skaņas izolāciju.

 

Slēdzene. Vēl viens svarīgs faktors, kas nosaka drošību, jo pat izturīgākās durvis nebūs nekā vērtas bez kvalitatīva slēdzenes mehānisma. Un šajā ziņā speciālisti vienbalsīgi iesaka izvēlēties durvis ar divām slēdzenēm. Ņemiet vērā, ka visas slēdzenes tiek iedalītas 4 drošības klasēs, kur 1. klase attiecīgi ir visvienkāršākā konstrukcija un ir piemērota tikai iekštelpu durvīm. Metāla ārdurvīm jāizvēlas vismaz 3. klases slēdzene, kas jau garantē augstu drošību un pieejama viduvēja cenu segmenta durvīm.

 

Izmēri un vēršanas virziens. Sienu materiāls mēdz atšķirties (ķieģeļi, dzelzsbetons, koksne), tādēļ demontējot vecās durvis var izrādīties, ka aile nesaskan ar pasūtīto metāla durvju izmēriem. Pusbēda, ja durvis ir šaurākas (ir vairāki veidi, kā aizpildīt tukšumu), lielāka problēma – ja tās ir platākas par aili. Tādēļ pirms iegādes rūpīgi veiciet mērījumus – noņemiet apmales un nomēriet veco durvju ārējās malas vertikāli un horizontāli. Ja pilnīgas pārliecības par saviem spēkiem nav, labāk uzticiet šo darbu profesionāļiem. Pasūtot, neaizmirstiet pievērst uzmanību arī durvju vēršanas virzienam. Pēc montāžas tām nevajadzētu traucēt kaimiņiem, garāmgājējiem, kā arī liegt iespēju ienest mājās lielgabarīta mēbeles.

 

Apdare kā aizsargslānis un skaistuma elements. Protams, durvis bez jebkādas ārējās apdares tiek izmantotas reti. Tā ir lēta un praktiska izvēle tikai nedzīvojamām telpām, piemēram, noliktavām.  Izvēloties ārdurvis dzīvoklim vai mājai, jau ir par ko aizdomāties. Par laimi, sortiments ir pietiekami liels, lai katrs atrastu sev dizaina ziņā tīkamāko variantu. Var atzīmēt, ka populāras ir durvis ar dekoratīviem MDF paneļiem, kuras gan izskatās estētiski, gan palīdz papildus apslāpēt skaņas un aukstumu. Turklāt šis materiāls ir mitrumizturīgs, tāpēc durvis ilgstoši kalpos ne tikai dzīvokļos (slēgtās kāpņu telpās), bet arī privātmājās, kuras nemitīgi tiek pakļautas mainīgiem laikapstākļiem. Ne mazāk moderna virspuses materiāla izvēle ir apstrādāts tērauds. Parasti tas tiek noklāts ar speciālu pret skrāpējumiem noturīgu laku, un durvīm klāt nāk elegants pulēts rāmis. Tas viss nodrošina nemainīgi svaigu izskatu daudzu gadu garumā. Šādas durvis izskatās solīdi un liecina par saimnieku smalko gaumi. Runājot par krāsu un dekoratīvajiem elementiem, izvēle ir visplašākā! Piedāvājumā ir gan vienkāršas durvis bez jebkādiem dekoratīviem elementiem, gan arī dekorētas ar nelieliem stikla lodziņiem (kurus, starp citu, izmanto actiņas vietā) un reljefiem. Joprojām populāra ir koksnes imitācija un brūnās krāsas toņi, bet vismūsdienīgāk un neordinārāk izskatās baltas, melnas un antracīta krāsas durvis. Taču, protams, krāsa un dizains ir tikai un vienīgi gaumes jautājums!

 

Komplektācija. Durvīm klāt nepieciešams arī rāmis, eņģes, slēdzene, rokturis, atslēgas u.c. Tādēļ pirms iegādes noteikti pievērsiet uzmanību to komplektācijai un apsveriet, vai Jums nesagādās liekas raizes un tēriņus piepirkt trūkstošos elementus. Nopirkt uzreiz gatavu komplektu visbiežāk ir ērtākais un izdevīgākais risinājums.    

modernas metala durvis

 

Iegādāties durvis mājai izdevīgi, ērti un ātri varat interneta veikalā www.220.lv. Tieši te Jūs atradīsiet lielu durvju sortimentu plašā cenu diapazonā – no lētiem, bet praktiskiem modeļiem par pāris simtiem eiro līdz paaugstinātas drošības izstrādājumiem ar unikālu dizainu. Ja Jums nepieciešamas durvis dzīvoklim, privātmājai, vasarnīcai - 220.lv būs, ko piedāvāt! Ar šādām ārdurvīm Jūs varēsiet neuztraukties par drošību, dzīvosiet siltumā un omulībā, kā arī izcelsiet savu individualitāti. Un tas viss par pieņemamu cenu!

 

 

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 30 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē