Industriālās teritorijas iekārtošanai Valmierā nojauc vecās gaļas kombināta ēkas Ziņas

Industriālās teritorijas iekārtošanai Valmierā nojauc vecās gaļas kombināta ēkas

Piektdiena, 13 novembrī, 2020

Industriālās teritorijas iekārtošanai Valmierā tiek nojauktas vecās gaļas kombināta ēkas, aģentūru LETA informēja Valmieras domes pārstāve Līga Bieziņa.

Projekta īstenošanas pirmajā kārtā notiek 5,998 hektāru lielās teritorijas Rūpniecības ielā 1 būvju demontāža un teritorijas sakārtošana. Teritorijā ir 26 ēkas un būves. Visām ēkām ir veikta tehniskā inventarizācija, kurā novērtēti to tehniskie rādītāji, konstatētas avārijas vai pirmsavārijas stāvoklī esošas konstrukcijas un novērtēta būvju plānojums un iekārtojums.

Būvju un ēku tehniskā inventarizācija ļāva izdarīt secinājumus par apstākļiem, kam pievēršama īpaša vērība turpmāko atjaunošanas vai pārbūves darbu veikšanā, kā arī par nepieciešamajiem pasākumiem būves turpmākās ekspluatācijas nodrošināšanai.

Balstoties uz inventarizācijā gūtajiem secinājumiem, no teritorijā esošajām 26 ēkām sešas tika vērtētas kā atbilstošas turpmākai izmantošanai, 20 - kā turpmāk neizmantojamas un demontējamas. 

Pašlaik tiek nojauktas deviņas no bijušā gaļas kombināta būvēm un ēkām - virtuve suņu barošanai, gāzes uzskaites punkta ēka, priekškautuves bāzes sūknētava, tauku uztvērēja ēka, katlu māja, tehnisko fabrikātu cehs, šķūnis, putnu cehs, noliktava.

Rūpniecībs ielas 1 teritorijas sakārtošanas darbu laikā tiks demontēts arī īpašumu nožogojošais betona žogs un teritorijā esošie betona elementi, tiks tamponēti artēziskie urbumi, demontētas nelietojamās komunikāciju akas un atbilstoši esošo augstumu atzīmēm veikta grunts izlīdzināšana.

Vienlaikus turpinās darbi arī Eksporta ielas teritorijā. Noslēgumam tuvojas lietus ūdens kanalizācijas kolektora izbūve teritorijai posmā no Eksporta līdz Cēsu ielai.

Ir pārbūvēti esošie lietus ūdens kolektori, iztīrīta grāvju sistēma un līdz Cēsu ielai izbūvēti jauni grāvji, kā arī izbūvēts segtais lietus ūdens kolektors pa īpašumu Eksporta ielā 8 un perspektīvajām Bāles, Dumbrāju un Sapas ielām. Šobrīd pie Kauguru ielas tiek veidots pieslēgums esošajai lietus ūdens kanalizācijai. 

Teritorija Eksporta ielā 8 ir sagatavota 6020 kvadrātmetrus liela industriālā laukuma un automašīnu stāvlaukuma ar 96 stāvvietām izbūvei, kā arī Dzelzceļa ielu ar Kauguru ielu savienojošā Eksporta iela šobrīd ir izbūvēta tik tālu, lai tajā varētu uzsākt apakšzemes inženierkomunikāciju izbūvi.

Darbi ir daļa no aktivitātēm projektā "Industriālo teritoriju attīstība Valmierā - 1. kārta", kas tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansiālu atbalstu. 

Projekta kopējie attiecināmie izdevumi ir četri miljoni eiro, no kuriem ERAF finansējums plānots līdz 3,1 miljonam eiro. Valsts budžeta dotācija paredzēta līdz 138 640 eiro, bet pašvaldības finansējums - nepilni 500 000 eiro. Projekta neattiecināmās izmaksas ir viens miljons eiro, ko plānots finansēt no Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē