LED gaismekļu ražotāja Vizulo šogad plāno sasniegt aptuveni astoņu miljonu eiro apgrozījumu Ziņas

LED gaismekļu ražotāja Vizulo šogad plāno sasniegt aptuveni astoņu miljonu eiro apgrozījumu

Piektdiena, 2 martā, 2018

LED ielu apgaismojuma ražotāja "Vizulo" šogad plāno sasniegt aptuveni astoņu miljonu eiro apgrozījumu, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijā.

Uzņēmuma lielākās eksporta valstis šogad būs Jaunzēlande, Somija, Francija un Izraēla, un katrā no tām uzņēmums prognozē aptuveni viena miljona eiro apgrozījuma apmēru. Savukārt Apvienoto Arābu Emirātu tirgū šogad prognozējamais apgrozījuma apmērs šogad ir apmēram pusmiljons eiro.

Kompānijā pastāstīja, ka "Vizulo" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 5,6 miljonus eiro, kas ir vairāk nekā divas reizes liels pieaugums salīdzinājumā ar 2016.gadu. Turpretī uzņēmuma eksporta apmērs pērn sasniedza 4,8 miljonus eiro, veidot 85% no apgrozījuma. Iecavas novadā bāzētajā "Vizulo" ražotnē pērn izgatavoti 32 4000 gaismekļu, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā 2016.gadā, kad "Vizulo" izgatavoja 16 500 gaismekļu.

Kompānijas pārstāvji arī atzīmēja, ka aizvadītajā gadā kopumā "Vizulo" produkciju eksportēja uz 29 pasaules valstīm, un starp lielākajiem tirgiem bijusi Jaunzēlande, kur kopējais apjoms bijis nedaudz virs miljona eiro. Tam seko Izraēla, Francija, Igaunija, Nīderlande un Somija.

"Vizulo" valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš pastāstīja, ka pēdējo divu gadu laikā kompānija ir ieguldījusi būtiskus līdzekļus kopējā uzņēmuma attīstībā un savas eksportspējas stiprināšanā, kas nodrošinājis iepriekš minētā apjoma pieaugumu. Arī nākotnē kompānija plāno ne tikai stiprināt savas pozīcijas esošajās valstīs, bet arī piedāvāt "Vizulo" ražoto produkciju jaunos reģionos. "Lielākais izaicinājums, strādājot ārvalstu tirgū, ir pārliecināt, ka arī Austrumeiropā esoši uzņēmumi spēj piedāvāt augstas kvalitātes un tehnoloģiski attīstītus produktus, tāpēc šajos gados daudz resursu veltījām skaidrojošajā darbā," uzsvēra Zeltiņš.

Kompānijas pārstāvji arī norāda, ka 2017.gadā uzņēmums attīstībā un izpētē ieguldīja 8% no kopējā apgrozījuma. Pērn tika "Vizulo" sāka sadarbību ar Latvijas Universitāti, noslēdzot pētniecības līgumu uz trīs gadiem par energoefektīvu LED veidotu industriālu gaismas ķermeņu izstrādi. Šobrīd notiek "Vizulo" ielu un parka jauno gaismekļu dizaina paraugu reģistrācija, kuru aktuālākie modeļi pirmo reizi tiks prezentēti 18. martā Frankfurtē notiekošajā izstādē "Light and Building 2018".

LED gaismekļu ražotājs "Vizulo" ražo augstas pievienotās vērtības produktus. "Vizulo" apgrozījums 2016.gadā bija 2,5 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir AS "Vizulo Group".

Kompānijas lielākās eksporta valstis ir Jaunzēlande, Francija, Izraēla un Nīderlande, bet kopumā eksporta tirgus paplašināts līdz 27 valstīm. Šobrīd uzņēmumā nodarbināti 14 inženieri, bet kopumā uzņēmumā strādā 76 darbinieki, no kuriem puse ir no Zemgales reģiona.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē