Atjaunots segums uz Vidzemes šosejas posmā no autoceļa Branti-Pieniņi-Launkalne līdz Smiltenes krustojumam Ziņas

Atjaunots segums uz Vidzemes šosejas posmā no autoceļa Branti-Pieniņi-Launkalne līdz Smiltenes krustojumam

Trešdiena, 11 novembrī, 2020

Pabeigti seguma atjaunošanas darbi uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no krustojuma ar autoceļu Branti-Pieniņi-Launkalne (V251) līdz divlīmeņu satiksmes mezglam ar autoceļu Smiltene-Gulbene (P27), aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Tādējādi šajā autoceļa posmā vairs nav satiksmes ierobežojumu.

Būvdarbos veikta izlīdzinošā frēzēšana, iesēdumu remonts un profila labošana, kā arī ieklāta asfalta virskārta un izbūvēta ribjosla. Būvdarbus veica AS "A.C.B." par līgumcenu 3,98 miljoni eiro.

Oktobrī uz Vidzemes šosejas seguma atjaunošana tika pabeigta posmā no krustojuma ar autoceļu Priekuļi-Rauna (P28) līdz krustojumam ar autoceļu Branti-Pieniņi-Launkalne. Līdz ar to segums tagad ir atjaunots kopumā 24 kilometru darumā - no Raunas pagrieziena līdz Smiltenes pagriezienam.

Uz Vidzemes šosejas vēl turpinās Līgatnes upītes caurtekas atjaunošana Augšlīgatnē, kā arī seguma atjaunošana posmā no Apes un Alūksnes novadu robežas līdz Igaunijas robežai - arī tur jau ir veikta izlīdzinošā frēzēšana, iesēdumu remonts un profila labošana, vēl tiek uzpildītas nomales, bet virsmas apstrādi šajā posmā veiks nākamgad.

Savukārt posmā no Virešiem līdz Igaunijas robežai turpinās drošības barjeru uzstādīšana, ko plānots pabeigt novembrī. 

Visi šie būvdarbi uz Vidzemes šosejas notiek, ņemot vērā no valsts budžeta papildus piešķirtajiem 75 miljoniem eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē