LED gaismekļos un viedās apgaismojuma sistēmas izveidē Rēzeknē ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro Ziņas

LED gaismekļos un viedās apgaismojuma sistēmas izveidē Rēzeknē ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro

Otrdiena, 10 novembrī, 2020

Rēzeknē, ieguldot 518 243 eiro, paredzēts uzstādīt vairāk nekā 450 LED gaismekļus un izveidot viedo apgaismojuma sistēmu, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Jau ir sākti gaismekļu nomaiņas darbi ielās, kur vecie gaismas ķermeņi tiek nomainīti uz energoefektīvākiem LED tipa gaismekļiem. Projekta gaitā paredzēts veikt apgaismojuma sistēmas modernizāciju Kosmonautu, Ziemeļu, Lubānas, Dārzu, 18.Novembra, Jupatovkas, Pulkveža Brieža, Seiles, Valdemāra, Rēznas, Sprūževas ielā, Strādnieku šķērsielā un ielās Stādītā meža rajonā.

Gaismekļu nomaiņu veic personu apvienība "LTREX", ko veido SIA "Derex" un SIA "Lucidus". Plānots, ka visi ar projekta realizāciju saistītie darbi tiks pabeigti līdz gada beigām.

Darbi tiek realizēti projekta "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām apgaismojuma tehnoloģijām Rēzeknes pilsētā" īstenošanas gaitā un kopumā paredzēta 454 jaunu energoefektīvu gaismekļu ar kustības sensoriem iegāde un uzstādīšana ielu apgaismojuma infrastruktūrā un viedas apgaismojuma sistēmas ieviešana.

Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums projektam ir 70% no kopējām attiecināmajām izmaksām jeb 362 770 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums attiecināmo izmaksu segšanai ir 155 473 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē