LBS valdē apspriež Ziņas

LBS valdē apspriež "Rail Baltica" un topošos nozares normatīvus

Pirmdiena, 26 oktobrī, 2020

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes sēdē 20.oktobrī apsprieda Rail Baltica dzelzceļa līnijas risinājumu Pārdaugavā un patlaban topošos nozares normatīvos aktus.

Pēc Rīgas Tehniskās universitātes profesora Jāņa Krastiņa skaidrojuma par pašlaik Pārdaugavā plānoto Rail Baltica risinājumu ar dzelzceļa līniju uz uzbēruma, bet auto, gājēju un velosipēdistu ceļu izbūvi pazemes tuneļos, kas saskaldīs un degradēs pilsētnieku dzīves telpu Imantā un Zolitūdē, LBS valde nolēma aicināt projekta pārstāvjus sniegt sīkāku informāciju par objekta inženiertehniskajiem aspektiem. Pēc datu izvērtēšanas tiks lemts par inženiertehniska vērtējuma sniegšanu un iespējamu pievienošanos arhitektu divās vēstulēs jau izklāstītajiem iebildumiem.

LBS valdes priekšsēdētāja vietnieks Artis Dzirkalis informēja par 8.oktobra Būvniecības padomes sēdē izskatītajiem nozares normatīvo aktu projektiem. Gaidāmas izmaiņas būvniecības normatīvajā regulējumā, ko apspriež Saeimā un darba grupās ar nozares, Ekonomikas ministrijas un Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvju dalību stāstīja LBS izpildirektors Ilmārs Leikums.

Pēc Leikuma ziņojuma par LBS biedru skaitu un biedra naudas samaksu valde apsprieda jaunu biedru iesaisti. Būvindustrijas lielās balvas noslēgumu aprakstīja projekta vadītāja, LBS valdes dalībniece Mārīte Šperberga. Žurnāla Būvinženieris un LSB mājaslapas jaunumus, Energoefektīvākās ēkas konkursa 2020.gada cikla noslēgumu un citu LBS projektu gaitu raksturoja redaktore Antra Ērgle.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 11 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē