Sākusies pieteikšanās bezmaksas BIM tehnoloģiju kursiem Ziņas

Sākusies pieteikšanās bezmaksas BIM tehnoloģiju kursiem

Sestdiena, 12 septembrī, 2020

Sākusies pieteikšanās SIA Latvijas standarts (LVS) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un SIA CMB Inženieru kompetences centrs organizētajiem būves informācijas (BIM) tehnoloģiju bezmaksas apmācību kursiem. Apmācība ir turpinājums 2019.gadā uzsāktajai iniciatīvai veidot būvniecības nozares speciālistu nepieciešamo kompetenci darbam BIM vidē. Kopumā šogad paredzēts apmācīt 250 būvniecības speciālistus, informē Nelda Elsiņa, SIA CMB Inženieru kompetences centrs vadītāja.

Lai BIM tehnoloģijas apgūtu kvalitatīvi, svarīgas pozīcijas ir datoraprīkojums un cilvēkresursi. Cilvēkresursi visu laiku jāattīsta, lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību un ilgtspējību.  Šo situāciju Latvijas būvniecības nozarē var uzlabot, veidojot vienotu apmācību platformu.

Piedāvāto apmācību ciklu veido trīs kursi: BIM modelēšana (6.oktobrī, vada Kristaps Ronis), BIM koordinēšana (27.oktobrī, vada Jānis Berķis) un BIM informācijas vadība (24.novembrī, vada Igors Adlersbergs). Apmācību pamatā ir gan teorija, gan prakse, kas sastāv no praktiskajiem uzdevumiem dažādās BIM programmatūrās. Kursos tiks apskatītas tādas tēmas kā projektos visbiežāk definētās prasības un kā tās pārbaudīt, pieļautās kļūdas prasību izpildē un, kā tās atrisināt, izmantojot vienkāršus pārlūkus un specifiskus BIM koordinēšanas rīkus.

Apmācības vadīs Latvijā vadošie BIM speciālistikas ir savas jomas profesionāļi ar atbilstošu akadēmisko izglītību un vairāku gadu pieredzi BIM projektu koordinēšanā un ieviešanā uzņēmumos.

Katrā no moduļiem paredzēts izglītot divas grupas, paredzot 45 dalībnieku skaitu katrā grupā. Apmācības norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes telpās, Āzenes ielā 12, Rīgā. Dalībnieku ērtībai apmācības notiks darba dienu vakaros no plkst.17.30 līdz 21 saskaņā ar grafiku mājaslapā https://bdc.rtu.lv/.

Apmācību mērķauditorija ir būvniecības procesa dalībnieki un publiskās pārvaldes iestāžu speciālisti, kuri ir iesaistīti būvniecības darbu pasūtīšanā, kvalitātes uzraudzībā un kontrolē. Dalība apmācību semināros ir bezmaksas. Dalībnieki var reģistrēties vairākiem apmācību moduļiem, izvēloties vienu grupu katrā kursā.

Efektīvākai kursa apgūšanai pirms apmācību uzsākšanas dalībnieki tiek lūgti iepazīties ar BIM e-apmācību kursu materiāliem, kas 2019.gadā tika izstrādāti projekta E-apmācību kursu izstrāde būvju informācijas modelēšanai, koordinēšanai un vadībai (LVS 2019/3) ietvaros un ir pieejami platformā www.moodle.lvs.lv.

Dalībnieku pieteikšanās apmācību kursiem notiek, aizpildot pieteikuma anketu https://bdc.rtu.lv/pieteiksanas-kursiem/, kurā norādīts arī dalībnieka priekšzināšanu līmenis BIM tehnoloģiju pielietošanā.  Pēc veiksmīgas reģistrācijas dalībnieks saņems sistēmas apstiprinājumu par dalību apmācību kursos.

Visi semināra dalībnieki pēc apmācībām saņems elektronisku apliecinājumu par dalību apmācībās, kas derīgs visās profesionālās pilnveides kredītpunktu iegūšanai būvspeciālistu sertifikācijas iestādēs.

BIM tehnoloģiju apmācības tiek īstenotas SIA Latvijas standarts iepirkuma Apmācību programma BIM praktiskai ieviešanai uzņēmumos un pielietošanai projektos: izstrāde un apmācību īstenošana (ID nr. LVS 2020/4) ietvaros.

Vairāk informācijas un pieteikšanās BIM apmācībām mājas lapā www.bdc.rtu.lv, rakstot uz epastu bdc@rtu.lv vai zvanot uz tālruni 26539973.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 21 diena portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē