Vebinārā informēs par iespējām samazināt apkures izmaksas daudzdzīvokļu ēkās Ziņas

Vebinārā informēs par iespējām samazināt apkures izmaksas daudzdzīvokļu ēkās

Ceturtdiena, 7 jūlijā, 2022

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) 14.jūlijā plkst.11 rīkos vebināru, kurā stāstīs par iespējām samazināt apkures izmaksas daudzdzīvokļu ēkās, aģentūra LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Pasākuma laikā tiks apspriestas iespējas, ko vēl var paspēt, lai samazinātu apkures izmaksas daudzdzīvokļu ēkās līdz ar jaunās apkures sezonas sākumu. Tiks runāts par to, kā pieņemt lēmumus un sākt organizēt ēku energoefektīvu atjaunošanu, lai samazinātu siltuma zudumus un ar to saistītās izmaksas. Tāpat tiks skaidrots, kam kādi lēmumi jāpieņem par darbiem, kas uzlabos ēkas energoefektivitāti, un vai risinājumi ir iespējami ātri.

Vebinārā arī varēs uzzināt, vai radiatoru aprīkošana ar termostatiem un alokatoriem ļaus ietaupīt, un kādi dokumenti nepieciešami, lai sāktu ne tikai apkures sistēmas, bet arī visas ēkas atjaunošanu.

Dalībai vebinārā var pieteikties jebkurš interesents, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē. Dalība vebinārā ir bezmaksas. Pasākums notiks tiešsaistē un reģistrētie dalībnieki savā e-pasta adresē saņems piekļuves saiti veiksmīgai dalībai dienu pirms pasākuma. Dalībniekiem pēc pieprasījuma tiks izsniegts apmeklējuma apliecinājums.

Vebinārs ir turpinājums REA organizētajam apmācību ciklam Rīgas iedzīvotājiem, kuros padziļināti tiek apskatīti aspekti daudzdzīvokļu ēku atjaunošanas procesam. Apmācību cikla ieraksti un stāsti meklējami REA tīmekļa vietnē.

REA ir izveidojusi atbalsta punktu - vienas pieturas aģentūru, kurā daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāji var iegūt visaptverošu informāciju par iespējām renovēt savu mājokli. Iedzīvotāji var saņemt atbalstu visa ēkas atjaunošanas procesa laikā - sākot no idejas, pirmajām ēkas kopsapulcēm un dzīvokļu īpašnieku biedrības dibināšanas līdz ēkas būvniecības darbu pabeigšanai, tai skaitā, par projektu vadību un līdzfinansējuma piesaisti ēku atjaunošanas programmā un citiem jautājumiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē