Rīko BIM tehnoloģiju bezmaksas mācības būvniecības speciālistiem Ziņas

Rīko BIM tehnoloģiju bezmaksas mācības būvniecības speciālistiem

Otrdiena, 20 aprīlī, 2021

Būvniecības nozares speciālisti aicināti piedalīties Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības digitalizācijas centra un SIA CMB Inženieru kompetences centrs organizētajās BIM tehnoloģiju bezmaksas mācībās, kurās, apvienojot teorētiskos seminārus un praktiskās nodarbības, varēs paaugstināt kompetenci darbam BIM vidē.

Mācību programmā ir seši moduļi, katrs dalībnieks var izvēlēties – apgūt vienu vai vairākus. Katrā modulī plānotas vairākas mācību grupas, kas saturu apgūs vienā dienā 8 akadēmiskajās stundās.

Dalībnieki aicināti aizpildīt pieteikuma anketu saskaņā ar grafiku mājaslapas https://bdc.rtu.lv/ sadaļā Kursi. Dalībnieks var pieteikties vienam vai vairākiem mācību moduļiem, ņemot vērā savu atbilstību noteiktajai mērķauditorijai un priekšzināšanām. Reģistrācijas anketas atvērs pakāpeniski.

Pirmajiem mācību moduļiem var pieteikties no 15.aprīļa:

• BIM modelēšana arhitektūras un būvkonstrukciju projektēšanā būvspeciālistiem – ēku projektētājiem ar labām datorprasmēm un bez vai ar minimālām priekšzināšanām BIM. Moduli vada Kristaps Ritvars Ronis, norise 22.aprīli vai 13.maijā;

• BIM koordinēšana būvspeciālistiem, ēku īpašniekiem un pārvaldniekiem ar pieredzi, ļoti labām datorprasmēm un pieredzi digitāla satura izveidē specializētā vidē – AutoCadRevitSkethUp u.tml. Moduli vada Jānis Berķis, notiek 27.aprīlī vai 11.maijā;

• BIM praktiskā ieviešana uzņēmumā un labākā prakse būvspeciālistiem – projektu vadītājiem, uzņēmumu vai organizāciju vadītājiem, būvprojektu pasūtītājiem, projektētājiem ar pamatzināšanām nozarē un BIM. Moduli vada Artūrs Neiburgs, notiek 29.aprīlī.

Ar 26.aprīli atvērs pieteikšanos 15.–29.maija nodarbībām, no 10.maija – jūnija nodarbībām.

Ievērojot epidemioloģisko situāciju valstī, pavasara semestra nodarbības noritēs attālināti ar tiešsaistes pieslēgšanos RTU mācību resursiem.

Dalībnieki saņems elektronisku apliecinājumu par dalību mācībās, kas derīgs visās būvspeciālistu sertifikācijas iestādēs profesionālās pilnveides kredītpunktu iegūšanai.

Plašāka informācija par apmācību saturu pieejama https://bdc.rtu.lv/pieteiksanas-kursiem/ .

BIM tehnoloģiju mācības rīko SIA Latvijas standarts projektā Apmācību programma BIM praktiskai pielietošanai projektēšanas un būvdarbu procesa ietvaros: izstrāde un apmācību īstenošana (ID Nr. LVS 2021/1)”. Tās ir turpinājums 2020.gada rudenī rīkotajiem kursiem, kuru pamatā ir 2019.gadā izstrādātais BIM e-apmācību materiāls, tas pieejams platformā https://www.lvs.lv/page?slug=bim-apmacibas.

Vairāk informācijas: Kristīne Lāriņa, projektu administratore, +37126539973, Kristine.Larina@rtu.lv.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē