Ogrē par 1,3 miljoniem eiro būvē jaunu tiltu gājējiem Ziņas

Ogrē par 1,3 miljoniem eiro būvē jaunu tiltu gājējiem

Piektdiena, 14 augustā, 2020

Pār Ogres upi no Jāņa Čakstes prospekta Indrānu ielas galā līdz Peldu ielai sākta jauna gājēju tilta izbūve, kas izmaksās 1 309 311 eiro, aģentūra LETA uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Gājēju tilts savienos Pārogri ar Rībelītes apkaimi, paplašinot iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās iespējas no Ogres individuālās apbūves teritorijām Pārogrē, tajā skaitā kādreizējās dārzkopības sabiedrības "Lašupes", kas tagad ir iekļauta pilsētas administratīvajā teritorijā, un nokļūšanu uz autobusu pieturām otrā upes krastā. Tālāk ar sabiedrisko transportu varēs doties uz pilsētas centru vai iepirkties otrpus upei esošajā veikalā.

Līdz ar tilta izbūvi veidosies arī vienots pastaigu maršruts abpus Ogres upes krastiem, uzsvēra pašvaldībā.

Saskaņā ar būvprojektu trošu gājēju tilts tiks izbūvēts no Jāņa Čakstes prospekta Indrānu ielas galā līdz Peldu ielai. Sākotnēji bija plānots jauno tiltu novietot tā, lai tas savienotu Indrānu ielu un Rūpnieku ielu, bet, būvprojekta izstrādes gaitā, veicot teritorijas priekšizpēti un izvērtējot tilta izbūves tehniskos kritērijus, projektētāji par piemērotāko vietu tilta izbūvei atzina posmu no Indrānu ielas līdz Peldu ielai.

Būvdarbus veic SIA "Būvinženieris", un kopējā līguma summa ir 1 309 311 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 22 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē