Tirdzniecības centrā Alfa sākušies remontdarbi galvenās ieejas rekonstrukcijai Ziņas

Tirdzniecības centrā Alfa sākušies remontdarbi galvenās ieejas rekonstrukcijai

Ceturtdiena, 23 jūlijā, 2020

Tirdzniecības centrā "Alfa" sākušies remontdarbi galvenās ieejas rekonstrukcijai "Rimi" pusē, tirdzniecības centra pārstāve Ilze Aizsila.

Viņa norādīja, ka "Alfas" interjers ēkas jaunajā daļā, kino "Cinamon" pusē, pēc tās atklāšanas vizuāli atšķīrās no senākā tirdzniecības centra korpusa. Lai abas ēkas daļas veidotu vienotu, modernu iespaidu, tirdzniecības centrā katru nakti notiek remontdarbi, un no šodienas sāksies arī galvenās ieejas "Rimi" pusē rekonstrukcija.

"Alfas" fasādes rekonstrukcijas darbu veicējs ir būvkompānija SIA "Merks" - uzņēmums, kas īstenoja 2019.gada rudenī atklātās "Alfa" paplašinātās ēkas būvniecību, savukārt iekšdarbus nodrošina SIA "RERE meistari".

Remontdarbi pie "Rimi" ieejas norisināsies no 22.jūlija līdz novembrim. Īslaicīgās neērtības tiks novērstas ar pagaidu risinājumiem. Pārējās ieejas - no Brīvības ielas pie kino "Cinamon", no pazemes daudzstāvu stāvvietas, no zaļās stāvvietas, kā arī četras ieejas no zilās daudzstāvu stāvvietas puses - darbosies bez izmaiņām.

Jau sākotnēji, plānojot jauno piebūvi, tika paredzēts pielāgot tirdzniecības centra senākās ēkas izskatu tā jaunajai daļai, īstenojot informācijas centra, gaiteņu remontu un "Rimi" ieejas rekonstrukciju. Patlaban ejās tiek mainītas grīdas flīzes, griesti un apgaismojums. Sākot ar 22.jūliju, uzsākta "Rimi" ieejas rekonstrukcija. Remontdarbu laikā tirdzniecības centra apmeklētāju plūsma netiks ierobežota, iekļūšana ēkā tiks nodrošināta turpat blakus caur izbūvēto pagaidu ieeju.

"Alfa"vadītāja Liene Apine sacīja, ka vēlas uzlabot ne tikai iekštelpu funkcionalitāti, bet arī estētiku. "Piemēram, tāds interjera knifs kā uz kolonnām izvietotās spoguļu imitācijas ļauj ne vien paspoguļoties garāmgājējiem, bet arī rada papildu gaismas plūsmu gaiteņos," skaidroja vadītāja, piebilstot, ka drīz "Alfas" fasāde pie "Rimi" ieejas iegūs vienotu "Alfas" moderno izskatu.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gada rudenī tika sāka tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšana. Projekta kopējās investīcijas veidoja 55 miljonus eiro.

Būvniecības darbus veica būvkompānija "Merks", savukārt būvniecības tehnisko uzraudzību nodrošināja uzņēmums "Forma 2".

Norvēģijas uzņēmuma "Linstow" meitaskompānijas "Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 17 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē