CFLA uzaicinājusi deviņas pašvaldības pieteikties ERAF līdzfinansējumam energoefektivitātes uzlabošanai pašvaldības ēkās Ziņas

CFLA uzaicinājusi deviņas pašvaldības pieteikties ERAF līdzfinansējumam energoefektivitātes uzlabošanai pašvaldības ēkās

Trešdiena, 15 jūlijā, 2020

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu deviņām reģionālās nozīmes pašvaldībām pieteikties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai, lai pašvaldības ēkās uzlabotu energoefektivitāti un paaugstinātu atjaunojamo energoresursu izmantošanu, aģentūrai LETA pavēstīja CFLA.

Projektu atlases kārtā šim mērķim paredzēti 4,318 miljoni eiro no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem.

ES fondu programmā, kas vērsta uz primārās enerģijas patēriņa samazinājumu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un pašvaldību izdevumu samazināšanos par siltumapgādi, trešajā projektu atlases kārtā uzaicinātas pieteikties Balvu, Cēsu, Krāslavas, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Preiļu, Smiltenes un Talsu novada pašvaldības.

Pašvaldības atbilstoši to attīstības programmām energoefektivitātes paaugstināšanai varēs veikt ēku pārbūvi vai atjaunošanu, lokālās vai autonomās siltumapgādes infrastruktūras pārbūvi vai atjaunošanu, kā arī iegādāties un uzstādīt atjaunojamos energoresursus izmantojošas siltumenerģiju ražošanas iekārtas.

Pašvaldību projektu koncepti un tiem paredzētais finansējuma apmērs ir noteikts ar Ministru kabineta rīkojumu.

Balvu novada pašvaldības administrācijas ēkas energoefektivitātes paaugstināšanā no ERAF līdzekļiem paredzēts ieguldīt 286 272 eiro, Cēsu klīnikas diagnostikas korpusa energoefektivitātes uzlabošanā - 730 000 eiro, Krāslavas novada pašvaldība uzstādīs saules kolektoru sistēmas Krāslavas peldbaseina energoefektivitātes uzlabošanai, investējot 144 000 eiro no ES fonda līdzekļiem, bet Kuldīgas novada pašvaldība ar 235 000 eiro ERAF līdzfinansējumu Mežvaldē, Rumbas pagastā pārbūvēs administratīvo ēku "Atvasītes".

Madonas novada pašvaldība ar ERAF līdzekļiem paaugstinās energoefektivitāti Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā par 500 000 eiro, bet Ogres novada pašvaldība uzlabos energoefektivitāti sporta centra ēkai, izmantojot atjaunojamos energoresursus, ieguldot ERAF investīcijas 287 641 eiro apmērā. Preiļu novada pašvaldības ēku energoefektivitātes uzlabošanai bērnu sporta skolā Aglonas ielā 24 paredzēti 675 000 eiro no ERAF, Smiltenes novada Palsmanes pamatskolas internāta ēkā investīcijas energoefektivitātei plānotas 251 000 eiro, savukārt finansiāli apjomīgākais projekts šajā ES fondu programmas kārtā paredzēts Talsos, kur  Talsu 2.vidusskolas energoefektivitātes paaugstināšanai un pārbūvei no ERAF plānot ieguldīt 1 209 500 eiro.

Kopējās ERAF investīcijas trešajā projektu atlases kārtā paredzētas 4 318 413 eiro, no ES fondu līdzekļiem sedzot līdz 85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Projektu var iesniegt pašvaldība, tās izveidota iestāde vai uzņēmums, kas veic pašvaldības deleģēto pārvaldes uzdevumu izpildi vai ir noslēdzis pakalpojumu līgumu par sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu. Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 10.augustam.

ERAF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā specifiskā atbalsta mērķa "Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās" ietvaros.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē