Komfortabla ventilācija ar mitruma atgūšanu Aktuālie padomi

Komfortabla ventilācija ar mitruma atgūšanu

Piektdiena, 10 jūlijā, 2020

Ne visur ir tik labs gaiss, kā pastaigājoties mežā.

Slēgtās telpās gaisa kvalitāte bieži vien netiek pietiekami kontrolēta. Taču tieši iekštelpu klimats ir svarīgākais mūsu labsajūtai un veselībai. Tādēļ personīgās labsajūtas nolūkos pievērsiet uzmanību augstai iekštelpu gaisa kvalitātei.

Būtiski iemesli, kas to ietekmē:

  • Mēs 90 % savas dzīves pavadām iekštelpās. Sportojot, strādājot un dzīvojot.
  • Stingrāku būvnormatīvu ietekmē tiek būvētas hermētiskas ēkas, tādējādi ievērojami ietekmējot svaigā gaisa padevi un būtiski pazeminot telpu gaisa kvalitāti.
  • Klimata izmaiņas rada ekstrēmas temperatūras. Tam nav jāietekmē Jūsu telpu gaisa kvalitāte.
  • Enerģijas izmaksas turpina augt.

Taču mums ir risinājums …

Ideāls telpas klimats visu gadu — izmantojot telpu ventilāciju ar mitruma atgūšanu

Komfortabla telpu ventilācija ir mūsdienīga un ilgtspējīga atbilde: tā nodrošina veselīgu, komfortablu un energoefektīvu alternatīvu vēdināšanai, atverot logus, un apgādā Jūs pastāvīgi ar svaigu un tīru gaisu.
Jo īpaši aukstās ziemas dienās iekštelpu gaiss bieži vien ir pārāk sauss. Tas var radīt nepatīkamus kairinājuma simptomus un pat veselības problēmas.

Vasarā relatīvi mitro gaisu mēs izjūtam vēl siltāku, nekā tas patiesībā ir, dēl paaugstinātā mitruma.

Šajā gadījumā mitruma atgūšana ir ideālais risinājums: Zehnder komfortablās telpu ventilācijas sistēmas ar izvēles kārtā integrētu entalpijas siltummaini nodrošina ideālu iekštelpu klimatu, pateicoties siltuma un papildu mitruma atgūšanai. Izbaudiet optimālu iekštelpu gaisu vēl lielākai labsajūtai kā vasarā, tā arī ziemā. Un vienlaikus ietaupiet vēl enerģiju.

Kā tas strādā?

Ventilācijas iekārtā ir siltummainis, kurā svaigā gaisa plūsma krustojas ar sasmakušā telpas gaisa plūsmu, pašiem gaisiem nesajaucoties. Šajā siltummainī notiek siltuma atgūšana, kad apkures sezonā siltais telpas gaiss atdod savu siltumu aukstajam āra gaisam. Savukārt vasarā karstais āra gaiss atdod daļu sava karstuma telpas sasmakušajam gaisam, tādēļ, kamēr telpas temperatūra ir zemāka par āra, siltuma atgūšana notiek uz otru pusi un mēs neielaižam telpās karsto āra gaisu, kā tas parasti notiek, kad atveram logu uz vēdināšanu.

Taču apkures sezonā aukstais āra gaiss tiek uzsildīts bez papildus mitrināšanas, varētu teikt „izžāvēts„, tādēļ ventilācijas sistēmu  īpašnieki bieži sūdzās, ka, līdz ar ventilācijas darbošanos, telpās gaiss kļūst pārāk sauss un jāizmanto atsevišķi telpas mitrinātāji, kas ir negaidītas papildus izmaksas gan tos iegādājoties, gan ekspluatācijā.

SILTUMA ATGŪŠANAS PROCESS SILTUMMAINĪ
Paskaidrojums:

  • Exhaust Air – Sasmakušais gaiss ivadāmais ārā no ēkas
  • Supply air – Svaigā gaisa pieplūde telpās
  • Extract air – Sasmakušā telpas gaisa nosūce
  • Intake air – Svaigā āra gaisa ieņemšana ēkā

Lai no tā izvairītos, Zehnder Komfortablajās ventilācijas sistēmās daļa mitruma, kas nāk no telpām, tiek nodota uzsildītajam svaigajam gaisam, atgriežot daļu mitruma atpakaļ ēkā, un lieko mitrumu izvadot ārā. To nodrošina unikāla patentēta siltummaiņa Polimēru membrāna, kas darbojas kā gaisa plūsmu atdalošais slānis un garantē tikai ūdens tvaika pārnešanu starp abām gaisa plūsmām, kas skar membrānu.
Zemāk redzamajā attēlā pievērsiet uzmanību ūdens lāsītēm, kas illustrē mitruma atgriešanu ēkā.

SILTUMA UN MITRUMA ATGŪŠANAS PROCESS SILTUMMAINĪ

Vasarā šis princips strādā uz otru pusi, kad siltums un mitrums tiek noņemti no svaigā āra gaisa, pirms tas nonāk mājā.

Kādi ir Jūsu ieguvumi ar šo sistēmu?

  • Optimāls komforts un uzlabota telpu gaisa kvalitāte
  • Pastāvīgi augsta telpu gaisa kvalitāte un relatīvais gaisa mitrums komforta robežā pozitīvi ietekmē Jūsu veselību.
  • Enerģijas izmaksu ietaupījums
  • Droša investīcija Jūsu mājā, jo nodrošinot pastāvīgu mitruma līmeni, Jūs novērsīsiet arī plaisu veidošanos neizturīgākos materiālos, piem., koka grīdas segumos, un tādējādi nodrošināsiet garāku to kalpošanas mūžu.




Lai piemeklētu tieši Jūsu vajadzībām un vēlmēm atbilstošāko risinājumu, lūdzu sūtiet ziņu mums vai griežaties pie mūsu partneriem:
Artivu
Eva sistēmām 
Komfortu
kas ir savas jomas speciālisti un palīdzēs Jums ar sistēmas piemeklēšanu, piegādi, montāžu un apkalpošanu




Rūdolfs Birnbaums @user_560594
Zehnder Group Latvijas Tirdzniecības vadītājs
4 gadi 2 mēneši 8 dienu portālā
Bija online 06 janvārī 16:14
Meklētājs būvniecības nozarē